Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Mango med mozzarella, chili, lime och koriander

Recept skrivet av
Mathias Dahlgren
Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är, de är verkligen grymt goda ihop.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 5 st  mangon
  • 5 st buffelmozzarella, (à 80–100 g)
  • 10 msk olivolja
  • 1½ röd chili (spansk peppar)
  • 2-3 st salladslök
  • 2 knippe färsk koriander
  • 2,5 st ekologisk lime
  • salt och nymald svartpeppar
  • flingsalt
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Tillagning

  1. Skala mangon med kniv. Skär sedan loss fruktköttet i bitar runt kärnan och lägg i en bunke.
  2. Skär mozzarellan i grova bitar och lägg dem i samma bunke.
  3. Häll på olivolja. Krydda sedan med salt och peppar.
  4. Blanda lätt och lägg upp i en eller flera skålar.
  5. Skär chilin och salladslöken i tunna skivor och hacka koriandern grovt.
  6. Arrangera chili, salladslök och koriander på mangon och mozzarellan.
  7. Raspa till sist limeskal över alltihop och toppa med flingsalt.
  8. Klart att äta!

Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren

Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker. 

ISBN: 9789174246766
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.