Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Maros julköttbullar med Grilloumi®

Recept skrivet av
Fontana Foodservice
Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1200 g nötfärs
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 100 g tärnad Grilloumi®
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk timjan
  • 2 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • ca 1 dl Fontana Original olivolja till stekning
FFF Olivolja Extra Virgin 5L
168419, FONTANA, Grekland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla.
  2. Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan.
  3. Blanda ner löken i färsen tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.
  4. Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Grilloumi®-bit i mitten av varje.
  5. Stek köttbullarna i smör- och oliveoljeblandning på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 8-10 minuter.

Servera med kokt potatis och rårörda lingon spetsade med en skvätt Metaxa eller cognac, för den goda smakens skull.

FFF Olivolja Extra Virgin 5L
168419, FONTANA, Grekland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer från Fontana Foodservice

Recept

Jul-oumi, vegetarisk julskinka

Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Recept

Julmoussaka

Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.
Recept

Honung- och senapsdipp

Det ska vara enkelt att sprida julstämning. En sötsyrlig klick honungs- och senapsdipp sätter smak på allt från julskinka till grön- och brysselkål.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.