Morot- och havrebröd med färskost, kalkon och grönsaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
125 g havregryn
210 g grovt dinkelmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3,5 dl naturell yoghurt
100 g riven morot
70 g solrosfrön
Att strö över innan gräddning
Havregryn, solrosfrön
Till servering
färskost, tunnskivad
kalkon och färska grönsaker
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Värm ugnen till 175°. Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl. Blanda dinkelmjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Finriv moroten.
Vispa upp äggen i en bunke och blanda ner yoghurten. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform). Häll ner smeten, jämna till och strö över solrosfrön och lite havregryn.
Ugnsbaka i ca 1 timme tills brödet är 98° i mitten. Låt brödet svalna.
Skiva upp och servera med färskost, tunnskivad kalkon och färska grönsaker.
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.