Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
750 g Anamma® Vegochorizo
Palsternacksmos
1 kg Palsternacka
1 kg Potatis
100 g Smör eller margarin
5 dl Mjölk 3%
4 g Salt
1 g Vitpeppar
Surkål
500 g Vitkål, strimlad
40 g Gul lök
1 dl Vinäger
30 g Råsocker
5 g Grönsaksbuljong, lågsalt, granulat
4 g Salt
Tillagning
Vegochorizo
Värm alltid från fryst till en centrumtemperatur på +70°C. Förvärm ugnen. Kombiugn: 150°C, ingen ånga i 14-16 minuter.
Palsternacksmos
Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar.
Koka tills helt mjuka, ca 20 min.
Mosa rotfrukterna. Låt ånga av.
Tillsätt matfett och mjölk, vispa till ett slät mos och smaka av med salt och peppar.
Surkål
Strimla och fräs vitkålen i en kastrull till den har fått färg.
Tillsätt vinäger, råsocker, salt och grönsaksbuljong.
Låt den sjuda tills vitkålen har mjuknat nästan helt.
Servera rätten tillsammans med ketchup, hemgjord eller Felix Tomatketchup Osötad
Tips! Surkålen blir bara bättre och godare desto längre den får vila i kyl. Testa gärna att göra en stor mängd och servera en månad senare.
Se filmen om receptet
Video
Fler recept från Climate Week
Vi rekommenderar
Recept
Albondigas med paprika- och chilisalsa
En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.