Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

New York Vegochorizo med palsternacksmos och surkål

Recept skrivet av
Orkla och Per Eklund från Skönsmons skola i Sundsvall
Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
750 g Anamma® Vegochorizo
 
Palsternacksmos
1 kg Palsternacka
1 kg Potatis
100 g Smör eller margarin
5 dl Mjölk 3%
4 g Salt
1 g Vitpeppar
 
Surkål
500 g Vitkål, strimlad
40 g Gul lök
1 dl Vinäger
30 g Råsocker
5 g Grönsaksbuljong, lågsalt, granulat
4 g Salt

Tillagning

Vegochorizo

  1. Värm alltid från fryst till en centrumtemperatur på +70°C. Förvärm ugnen. Kombiugn: 150°C, ingen ånga i 14-16 minuter.
Palsternacksmos

  1. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar.
  2. Koka tills helt mjuka, ca 20 min. 
  3. Mosa rotfrukterna. Låt ånga av.
  4. Tillsätt matfett och mjölk, vispa till ett slät mos och smaka av med salt och peppar.
Surkål

  1. Strimla och fräs vitkålen i en kastrull till den har fått färg. 
  2. Tillsätt vinäger, råsocker, salt och grönsaksbuljong. 
  3. Låt den sjuda tills vitkålen har mjuknat nästan helt.
Servera rätten tillsammans med ketchup, hemgjord eller Felix Tomatketchup Osötad

Tips! Surkålen blir bara bättre och godare desto längre den får vila i kyl. Testa gärna att göra en stor mängd och servera en månad senare.

Se filmen om receptet

Video

Fler recept från Climate Week

Recept

Albondigas med paprika- och chilisalsa

En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Recept

Mung Poppers med lime och honungsdipp

Krämiga mungbönebollar kryddade med spiskummin och kokos. Kompletteras med en sötsyrlig, svalkande dipp och en ljummen bulgursallad.
Recept

Crispy Chili Street Noodles

Grönsaksfylld streetfood med nudlar och krispiga grönsaksbiffar, serverad med sweet chilisås.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.