Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ölbräserad kaptensbiff

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Ölbräserad kaptensbiff med libbstickasmör och picklade höstgrönsaker.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 ½ kg fransyska
  • 350 g gul lök
  • 1,2 kg fast potatis
  • 1 kg vitkål
  • 2 msk honung
  • 4 dl mörk öl
  • 7 dl kalvfond
  • smör, olja, salt och svartpeppar
  • 250 g smör
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 dl hackad libbsticka
  • Salt

Till servering

  • Picklade höstgrönsaker
Video

Mattias berättar om receptet till den ölbrässerade kaptensbiffen

Inspiration

Mattias Larsson - Oädla detaljer

Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.

Tillagning

  1. Putsa köttet och skär ut 20 medaljonger, ca 1-centimeter tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Skär potatisen i ½-centimeters skivor.
  2. Bryn löken till fin färg. Bryn kålen till ordentligt rostad färg, tillsätt då honungen och stek vidare ett par minuter. Smaka av med salt.
  3. Salta och peppra köttet och bryn det sedan i smör på båda sidorna till en fin brynt färg.
  4. Lägg köttet i botten av en ugnsform eller ett bleck. Lägg på löken och därefter potatisen. Salta potatisen och lägg därefter på vitkålen. Häll över ölen och buljongen. Ugnsbaka i ca 1 ½-2 timmar på 125 C tills köttet är mört.
  5. Mixa under tiden ingredienserna till smöret.
  6. Toppa kaptensbiffen med libbstickasmöret och servera gärna med lite fina och goda picklade höstgrönsaker.

Video

Mattias berättar om receptet till den ölbrässerade kaptensbiffen

Inspiration

Mattias Larsson - Oädla detaljer

Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.

Artiklar ur receptet

Potatis Annabelle 10kg
123398, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
CCC Kalvfond 1liter
412882, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Libbsticka 50g
512467, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • Svensk Sigill
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.