Tillagning
Vegobollar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen.
- Skala vitlöken. Riv grillosten, vitlöken och hacka chilin, vänd ner i ärtsmeten.
- Tillsätt ströbröd och five spice. Blanda ihop.
- Forma smeten till bollar.
- Stek bollarna i olja så att de får fin färg runt om. Lägg över i ett bleck.
- Ställ in i ugnen och kör klara ca 10 minuter.
Citruskräm
- Rör ihop ingredienserna till krämen och smaka av med salt.
Pasta
- Skär bort 2-3 cm av stjälken på sparrisen och dela resten i mindre bitar.
- Koka i saltat vatten i cirka 3 minuter, beroende på tjocklek. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
- Skiva mangolden på längden.
- Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i mangolden när 1 minut återstår.
- Häll bort vattnet från pastagrytan och blanda ner sparrisen, oliverna och soltorkade tomaterna.
- Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
Servera
Lägg upp pastan med vegobollarna och citruskräm.