Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar
Recept skrivet av
Barilla
En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer Vegobollar
575 g kokta kikärtor, avrunna
5 ägg
15 g vitlöksklyftor
500 g grillost
30 g spansk peppar
2 dl ströbröd
1 1/2 msk five spice-krydda
Olivolja till stekning
Citruskräm
300 g crème fraiche
Citronzest ifrån 1 st citron
2 tsk citronsaft
2 tsk chiliflakes
Salt
Pasta
20 st grönsparris
250 g pak choi
1 kg Barilla Sedanini
150 g svarta oliver, urkärnande
200 g strimlade soltorkade tomater
Havssalt
Peppar
Från receptet
Hållbara Val
638650, DUNI
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
853879, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
748335, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
354936, EXXENT
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
145177, HANDISAFE
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
815696, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
754556, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
952366, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
595108, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808428, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
853317, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808386, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
272336, ARCOROC
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
671115, HANDISAFE
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
741512, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808279, Segers
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
813584, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
372300, SALEEN
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
371963, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
372003, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
Tillagning
Vegobollar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen.
Skala vitlöken. Riv grillosten, vitlöken och hacka chilin, vänd ner i ärtsmeten.
Tillsätt ströbröd och five spice. Blanda ihop.
Forma smeten till bollar.
Stek bollarna i olja så att de får fin färg runt om. Lägg över i ett bleck.
Ställ in i ugnen och kör klara ca 10 minuter.
Citruskräm
Rör ihop ingredienserna till krämen och smaka av med salt.
Pasta
Skär bort 2-3 cm av stjälken på sparrisen och dela resten i mindre bitar.
Koka i saltat vatten i cirka 3 minuter, beroende på tjocklek. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
Skiva mangolden på längden.
Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i mangolden när 1 minut återstår.
Häll bort vattnet från pastagrytan och blanda ner sparrisen, oliverna och soltorkade tomaterna.
Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
Servera
Lägg upp pastan med vegobollarna och citruskräm.
Från receptet
Hållbara Val
638650, DUNI
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
853879, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
748335, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
354936, EXXENT
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
145177, HANDISAFE
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
815696, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
754556, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
952366, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
595108, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808428, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
853317, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808386, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
272336, ARCOROC
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
671115, HANDISAFE
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
741512, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
808279, Segers
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
813584, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
372300, SALEEN
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
371963, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
372003, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
Vi rekommenderar
Recept
Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs
En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Vi rekommenderar
Recept
Krämig linguine med burrata och grillad nektarin
Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Vi rekommenderar
Recept
Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås
Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.