Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Örtagårdsstek med krämig örtsås

Recept skrivet av
Atria
Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Krämig örtsås
  • 3 dl Mjölk 3%
  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 1 dl LITHELLS, köttfond mörk 
  • 1 msk Dragon
  • 0,5 msk Rosmarin
  • 0,5 msk Timjan
  • 0,5 msk Basilika
  • 0,5 msk Persilja
  • 0,5 msk Mejram
  • 1 st Vitlök, klyftor
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 2 msk Maizena
  • Salt & peppar
Potatis
  • 1,5 kg Potatis
  • 1 dl Matolja/Olivolja
  • Salt & peppar
Tillbehör
  • 250 g DAGENS RÄTT GRÖNT, bönmix 
  • 250 g Haricot verts
  • Salt & peppar
 

Från receptet

Örtagårdsstek skivad sous vide 1,9/5,7kg
435156, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålsmärkt
  • Svenskt Kött
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär tvättad potatis med skal till klyftor och rosta dem i ugn med olja, salt och peppar. 
  2. Koka upp mjölk, matlagningsgrädde och fond. Red av med maizenamjöl. Tillsätt alla örtkryddor och pressa i vitlök. Smaka av med salt, peppar och rödvinsvinäger. 
  3. Värm Örtagårdsstek Sous Vide enligt anvisningar på förpackningen. 
  4. Förväll haricots verts och bönmix snabbt samt krydda med salt och peppar.
 

Från receptet

Örtagårdsstek skivad sous vide 1,9/5,7kg
435156, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålsmärkt
  • Svenskt Kött
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept & artiklar från receptet

Recept

Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme

Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.
Köttfond mörk 1liter
644658, LITHELLS, Finland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Bönor 3-mix 1kg
596379, DAGENS RÄTT GRÖ, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Oxkind med svamp och örtsmör

Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.
Recept

Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja

Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.
Inspiration

Sous vide - varsam tillagning, mört kött

Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.