Salt & Sill har alltid ostron på menyn under säsong och serverar dem gärna med ett glas champagne. Här får du inspiration på goda ostrontillbehör som passar till förrätt.
Ingredienser
Lagom åt: 6 personer
Ostron
30 st ostron
Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit
1 -2 st Granny Smith-äpplen, brunoiseskurna
5 st rädisor, hyvlade
1 msk citron confit
4 msk kallpressad rapsolja
200 g pepparrot, riven
Rödlök och maltvinäger
8 msk maltvinäger
2-3 st rödlökar, finhackade
Lime, gurka, koriander
5 st lime
1 st gurka
1 st silverlök
skånsk chili, några droppar
50 g korianderblad
4 msk olivolja
sesamfrön, rostade
Tillagning
Ostron
Öppna skalen och skär loss ostronen.
Lägg dem på is på ett serveringsfat.
Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit
Blanda äpple, citronconfit och rapsolja och fördela blandningen på ostronen.
Garnera med rädisorna och pepparroten.
Rödlök och maltvinäger
Blanda ingredienserna och toppa ostronen med blandningen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.