Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ostron med tre olika tillbehör

Recept skrivet av
Martin Vangenmalm
Salt & Sill har alltid ostron på menyn under säsong och serverar dem gärna med ett glas champagne. Här får du inspiration på goda ostrontillbehör som passar till förrätt.

Ingredienser

Lagom åt: 6 personer

Ostron

  • 30 st ostron

Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit

  • 1 -2 st Granny Smith-äpplen, brunoiseskurna
  • 5 st rädisor, hyvlade
  • 1 msk citron confit
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 200 g pepparrot, riven

Rödlök och maltvinäger

  • 8 msk maltvinäger
  • 2-3 st rödlökar, finhackade

Lime, gurka, koriander

  • 5 st lime
  • 1 st gurka
  • 1 st silverlök
  • skånsk chili, några droppar
  • 50 g korianderblad
  • 4 msk olivolja
  • sesamfrön, rostade

Tillagning

Ostron

  1. Öppna skalen och skär loss ostronen.
  2. Lägg dem på is på ett serveringsfat.

Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit

  1. Blanda äpple, citronconfit och rapsolja och fördela blandningen på ostronen.
  2. Garnera med rädisorna och pepparroten.

Rödlök och maltvinäger

  1. Blanda ingredienserna och toppa ostronen med blandningen.

Lime, gurka, koriander

  1. Tärna lök, gurka och äpple.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och toppa ostronen.

Dryckestips till receptet

Produktbild saknas
698555 - GALAETA - Frankrike - VSÖ
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Produktbild saknas
714972 - GALATEA - Storbritannien - VSÖ
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.