Ostronvichyssoise med gubbröra på Grebbestads ansjovis.
Ingredienser
Ostronvichyssoise
1 ostron
50 g potatis, skalad
50 g vit purjolök
1 dl ostronjuice
1 dl musseljuice
1 dl iskall vispgrädde
Chips på Boxholms kryddost
100 g riven ost
Gubbröra
50 g fintärnad ansjovis
10 g fintärnad kokt potatis
10 g fintärnad gul lök
10 g hackad kapris
10 g hackat ägg
5 g finhackad gräslök
5 g finhackad dill
1 msk ansjovisspad
1 msk dijonsenap
svartpeppar
½ citron, saft
Vi rekommenderar
Inspiration
Konst och husmanskonst i Borstahusen
Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.
Montera ner vispgrädde och smaka av med salt, peppar, citron och honung.
Chips på Boxholms kryddost
Bred ut den rivna osten jämt på silpat.
Baka i 175° ugn, tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter.
Låt svalna och bryt i portionsbitar.
Servering
Häll upp soppan i skålar.
Servera gubbröran till eller i soppan.
Toppa med kryddostchips.
Vi rekommenderar
Inspiration
Konst och husmanskonst i Borstahusen
Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.