Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Osttartletter

Recept skrivet av
Arla
Krämiga osttartletter med en härlig syra i tre olika utföranden. Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet!

Ingredienser

Lagom åt: 10 st tartletter
 
Osttartletter
  • 10 små pajskal
  • 150 g ägg
  • 150 g vispgrädde
  • 150 g Arla®Pro Schmand
  • 15 g äppelcidervinäger
  • 0,5 g cayennepeppar
  • 0,1 g muskotnöt, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g Falbygdens® Svecia 24 månader (eller annan lagrad ost)
 
Sultan- och vallmomarmelad
  • 100 g gula russin
  • 50 g bananschalottenlök
  • 40 g strösocker
  • 50 g äppelcidervinäger
  • Salt
  • 10 g vallmofrön
  • 20 g valnötter, rostade och grovhackade
  • färsk körvel till garnering
 
Bacon och grönkål
  • 250 g bacon, skivad
  • 85 g rårörsocker
  • 50 g grönkål
  • olja, att fritera i
  • flingsalt
 
Lökchutney med rostad lök
  • 10 g Arla® Svenskt Smör eller olivolja
  • 150 g blandad lökar, skivad
  • 40 g muscovadosocker
  • 20 g rödvinsvinäger
  • 5 g balsamvinäger
  • 5 g vitlök
  • 5 g grovkornig dijonsenap
  • 0,5 g chiliflakes
  • 5 g färsk ingefära, finriven
  • 10 g rostad lök
  • 50 g picklad rödlök

Tillagning

Osttarteletter

  1. Vispa ihop ägg, Schmand och grädde. Smaka av med vinäger, cayennepeppar, muskot, salt och peppar.
  2. Fördela den rivna osten i skalen och toppa med äggsmet. Baka av på 150°C i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Servera med valda toppings.
 
Sultan- och vallmomarmelad

  1. Lägg russin, lök, socker och vinäger i en kastrull och koka upp.
  2. Sänk värmen och reducera ner till önskad konsistens.
  3. Smaka av med salt och ta av från värmen.
  4. När marmelad har svalnat, vänd i vallmofrön.
  5. Toppa tarteletter med marmelad, hackad valnöt och körvel.
 
Bacon och grönkål

  1. Ugnsstek baconet i 160°C ca 10 min.
  2. Panera det ugnsstekta baconet i socker och ställ tillbaka i ugnen i ytterligare ca 10 min. Vänd skivorna efter halva tiden. Låt svalna.
  3. Bryt baconet i mindre bitar. Hetta upp olja till ca 170°C och fritera kålen i omgångar. Lyft upp och salta.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Toppa tarteletterna med bacon och grönkål.
 
Lökchutney med rostad lök

  1. Hetta upp smöret i en kastrull och bryn löken i ca 20 min under omrörning på medelhög värme.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, utom den rostade löken. Koka upp och fortsätt röra. Låt sjuda ihop ytterligare ca 20 min på låg värme till önskad konsistens och smak.
  3. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Tillsätt den rostade löken.
  5. Toppa tarteletterna med lökchutney och picklad rödlök.

I sortiment

Cheddar hel XL svartvaxad 32% 2,7kg
590000, Kvibille®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Cheddar Kvibille 32% 2,7kg
082826, Kvibille®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept för ostrester

Recept

Profiteroles med ostkräm

Oemotståndliga, luftiga bollar fyllda med crème på lagrad hårdost. Bollarna är enkla att servera som aptitretare till minglet.
Recept

Smakrika osthjärtan

Lika söta som smakrika blir ostkakor utskurna med pepparkaksformar. Går att variera i det oändliga och ett perfekt sätt att använda ostsnuttar som inte är tillräckligt fina att sätta ut på julbordet. Smaksätt eventuellt med örter, enbär eller torkade lingon.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.