Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Serveras med rödvinssås på rökt märg.
Ingredienser
Lagom till: 10 personer
Jordärtskockor
1.5 kg jordärtskockor (1 kg till stomp, 500 g till chips)
Olja
2 klyftor vitlök
1 msk rosmarin
1 dl gräddfil
5 dl frityrolja
Vinägerpulver
Sås
200 g pillade märgben
1 l vatten
1 dl rödvinsvinäger
3 st rödlökar
2 msk strösocker
3 dl rödvin
3 dl Knorr Professional Demi Glace Rödvinsvinäger
3 st schalottenlökar
3 msk gräslök
Tillbehör
5 st silverlökar
500 g grovt salt
300 g ostronskivling
100 g smör
1 huvud rosésallad
Från receptet
615104, BONJOUR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Oxfilé
Putsa och skär oxfilén i bitar à 160 gram.
Bryn köttet runt om tills det fått fin färg.
Fortsätt sedan tillagningen i ugnen på 130 grader tills köttet nått en innertemperatur på 52 grader.
Jordärtskockor
Skrubba jordärtskockorna.
Baka i ugn med olja, vitlök och rosmarin tills de är helt mjuka.
Mosa jordärtskockorna lätt och smaksätt med gräddfil, salt och peppar.
Hyvla resterande råa jordärtskockor tunt på mandolin och lägg i ljummet saltat vatten i 10 minuter. Torka av med handduk.
Fritera snabbt i het olja, salta lätt och smaka av med vinägerpulver.
Sås
Blötlägg märgen i 1 l vatten och 1 dl vinäger under natten i kylen.
Kallrök märgen och skär den i små tärningar.
Fräs rödlöken hårt i en kastrull, tillsätt sockret och smält till en gyllene karamell.
Tillsätt rödvin och reducera till hälften.
Tillsätt Knorr Professional Demi Glace och smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar.
Sila.
Hacka till sist schalottenlök och gräslök.
Vid servering, addera märg och lök till såsen.
Tillbehör
Ugnsbaka silverlöken i det grova saltet på 160 grader i ca 10-15 minuter, eller tills de är mjuka rakt igenom.
Skala löken och dela på hälften.
Sota lökens snittyta i en het stekpanna eller direkt på spishällen.
Pilla loss alla löklameller och använd som garnering.
Från receptet
615104, BONJOUR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg