Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Oxfilé med bakade jordärtskockor

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Serveras med rödvinssås på rökt märg.

Ingredienser

Lagom till: 10 personer

  • 1.8 kg oxfilé
Jordärtskockor
  • 1.5 kg jordärtskockor (1 kg till stomp, 500 g till chips)
  • Olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk rosmarin
  • 1 dl gräddfil
  • 5 dl frityrolja
  • Vinägerpulver

Sås

  • 200 g pillade märgben
  • 1 l vatten 
  • 1 dl rödvinsvinäger 
  • 3 st rödlökar 
  • 2 msk strösocker 
  • 3 dl rödvin 
  • 3 dl Knorr Professional Demi Glace Rödvinsvinäger 
  • 3 st schalottenlökar 
  • 3 msk gräslök

Tillbehör

  • 5 st silverlökar 
  • 500 g grovt salt 
  • 300 g ostronskivling 
  • 100 g smör 
  • 1 huvud rosésallad

Från receptet

simpleimage
615104 - BONJOUR - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Oxfilé

  1. Putsa och skär oxfilén i bitar à 160 gram. 
  2. Bryn köttet runt om tills det fått fin färg. 
  3. Fortsätt sedan tillagningen i ugnen på 130 grader tills köttet nått en innertemperatur på 52 grader.

Jordärtskockor

  1. Skrubba jordärtskockorna.
  2. Baka i ugn med olja, vitlök och rosmarin tills de är helt mjuka.
  3. Mosa jordärtskockorna lätt och smaksätt med gräddfil, salt och peppar.
  4. Hyvla resterande råa jordärtskockor tunt på mandolin och lägg i ljummet saltat vatten i 10 minuter. Torka av med handduk.
  5. Fritera snabbt i het olja, salta lätt och smaka av med vinägerpulver.

Sås

  1. Blötlägg märgen i 1 l vatten och 1 dl vinäger under natten i kylen. 
  2. Kallrök märgen och skär den i små tärningar. 
  3. Fräs rödlöken hårt i en kastrull, tillsätt sockret och smält till en gyllene karamell. 
  4. Tillsätt rödvin och reducera till hälften. 
  5. Tillsätt Knorr Professional Demi Glace och smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar. 
  6. Sila. 
  7. Hacka till sist schalottenlök och gräslök. 
  8. Vid servering, addera märg och lök till såsen.

Tillbehör

  1. Ugnsbaka silverlöken i det grova saltet på 160 grader i ca 10-15 minuter, eller tills de är mjuka rakt igenom. 
  2. Skala löken och dela på hälften. 
  3. Sota lökens snittyta i en het stekpanna eller direkt på spishällen. 
  4. Pilla loss alla löklameller och använd som garnering.

Från receptet

simpleimage
615104 - BONJOUR - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.