Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Oxkind med svamp och örtsmör

Recept skrivet av
Atria
Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 2 kg LITHELLS, oxkind, sous vide 
Potatispuré
  • 5 dl Mjölk
  • 100 g Smör
  • 2 kg Potatis, skalad
  • Salt & peppar
Svampgarnityr
  • 200 g JOKKMOKK, vedrökt sidfläsk, tärnat
  • 700 g Svamp, färsk, valfri
  • 500 g Steklök, röd, hackad
Örtsmör
  • 500 g Smör
  • 3 msk Timjan, hackad
  • 3 msk Salvia, hackad
  • 3 msk Persilja, hackad
  • 3 msk Oregano, hackad
  • 4 st Vitlök, klyftor, pressade
  • Salt & peppar

Tillagning

  1. Skär upp oxkind i önskad storlek. 
  2. Koka potatis, värm mjölk tillsammans med smör, mosa potatisen och häll i mjölkblandningen, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek ihop svampgarnityret. 
  4. Värm köttet enligt instruktion i sin egen sky, servera med potatispuré och örtsmör.
 

Fler recept & artiklar från receptet

Recept

Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja

Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.
Recept

Örtagårdsstek med krämig örtsås

Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.
Recept

Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme

Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.
Inspiration

Sous vide - varsam tillagning, mört kött

Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.