Johanna Hjerpe som är kökschef på Kebnekaise Fjällstation har komponerat receptet på denna ljuvliga pannacotta. Servera med dina favoritbär!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 3 tim 20 min
Pannacotta
1 l grädde
6 gelatinblad
1 dl socker
1 vaniljstång
Till servering
åkerbär, hjortron eller hallon
Tillagning
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull.
Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och lös upp dem i den varma grädden.
Häll upp i formar och låt kallna i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills de har stelnat.
Låt fantasin flöda och servera panacottan med det du känner för, t.ex. åkerbär, hjortron eller hallon.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.