Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannacotta

Johanna Hjerpe som är kökschef på Kebnekaise Fjällstation har komponerat receptet på denna ljuvliga pannacotta. Servera med dina favoritbär!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 3 tim 20 min

Pannacotta

  • 1 l grädde
  • 6 gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång

Till servering

  • åkerbär, hjortron eller hallon

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull.
  3. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och lös upp dem i den varma grädden.
  5. Häll upp i formar och låt kallna i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills de har stelnat.
  6. Låt fantasin flöda och servera panacottan med det du känner för, t.ex. åkerbär, hjortron eller hallon.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.