Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Johanna Hjerpe som är kökschef på Kebnekaise Fjällstation har komponerat receptet på denna ljuvliga pannacotta. Servera med dina favoritbär!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 3 tim 20 min
Pannacotta
1 l grädde
6 gelatinblad
1 dl socker
1 vaniljstång
Till servering
åkerbär, hjortron eller hallon
Tillagning
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull.
Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och lös upp dem i den varma grädden.
Häll upp i formar och låt kallna i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills de har stelnat.
Låt fantasin flöda och servera panacottan med det du känner för, t.ex. åkerbär, hjortron eller hallon.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.