Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Ingredienser
Pannacotta
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0,5 dl strösocker
2 st gelatinblad
Bärtopping
Hallon
Blåbär
Björnbär
Kanelstång
Vaniljstång
Citron
Drink, Sloe-Sue
3 cl Sloe Gin
2 cl Aperol
1 Passionsfrukt
3 cl Hongunsvatten
3 cl Citron
Soda (att toppa med)
Vi rekommenderar
Inspiration
Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka
Tillagning
Pannacotta med bärkompott
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp.
Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången.
Bärtopping
Gör en bärkompott med hallon, blåbär och björnbär. Koka upp med kanelstång, vaniljstång och citronzest.
Vi rekommenderar
Inspiration
Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.