Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannbiff enligt 50/50-principen

Recept skrivet av
Niclas Gerdsling
Här bjuder Niclas Gerdsling och kockarna på Tiohundra på sitt recept på pannbiff enligt 50/50-principen.

Ingredienser

Lagom åt:

10 portioner


  • 670 g blandfärs
  • 670 g Lupin Mirabor (kokt)
  • 0,7 dl kalvfond
  • 20 g torkad lök
  • Vatten till önskad konsistens
  • Salt, peppar, dijonsenap och Knorrs kött- och grillkrydda efter smak

Tillagning

  1. Mal de kokta lupinen på fina skivan i köttkvarnen. 
  2. Blanda torkade löken med kalvfonden och låt dra en stund. 
  3. Blanda sedan allt till en jämn smet. Forma till pannbiffar. 
  4. Provstek och smaka av.
  5. Stek biffarna på stekbord till fin yta, låt dem gå klart i varmluftugn på 160 grader, 50% ånga.
  6. Servera med gräddsås, potatismos, skirat smör och lingon.

Se också

Inspiration

Matglädje på tallriken hos Tiohundra

I Tiohundras kök tillagas varje år 350 000 portioner och nästan all mat lagas från grunden. Här bubblar köken av goda idéer och utvecklingsprojekt. Kocken och enhetschefen Niclas Gerdsling tycker att han har världens bästa jobb. Och att det är viktigt att matglädjen verkligen hamnar på tallriken.
Recept

Citronmuffins

En muffins ger ca 140 kcal och 3,4 g protein.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.