Här bjuder Niclas Gerdsling och kockarna på Tiohundra på sitt recept på pannbiff enligt 50/50-principen.
Ingredienser
Lagom åt:
10 portioner
670 g blandfärs
670 g Lupin Mirabor (kokt)
0,7 dl kalvfond
20 g torkad lök
Vatten till önskad konsistens
Salt, peppar, dijonsenap och Knorrs kött- och grillkrydda efter smak
Tillagning
Mal de kokta lupinen på fina skivan i köttkvarnen.
Blanda torkade löken med kalvfonden och låt dra en stund.
Blanda sedan allt till en jämn smet. Forma till pannbiffar.
Provstek och smaka av.
Stek biffarna på stekbord till fin yta, låt dem gå klart i varmluftugn på 160 grader, 50% ånga.
Servera med gräddsås, potatismos, skirat smör och lingon.
Se också
Vi rekommenderar
Inspiration
Matglädje på tallriken hos Tiohundra
I Tiohundras kök tillagas varje år 350 000 portioner och nästan all mat lagas från grunden. Här bubblar köken av goda idéer och utvecklingsprojekt. Kocken och enhetschefen Niclas Gerdsling tycker att han har världens bästa jobb. Och att det är viktigt att matglädjen verkligen hamnar på tallriken.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.