Grillost på Argentinskt vis. Syrligt, friskt och hett.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
50 ml olja
10 portioner sötpotatispommes, hemgjorda eller frysta
Till salsa:
400 g tomater
75 g hackad schalottenlök
30 ml pressad lime
30 ml olivolja
25–75 g färsk grön chili, gärna jalapeños (utan kärnor), hackad
50 g koriander, hackad
Till guacamole:
400 g avokado, utan skal och kärna
75 g schalottenlök, hackad
25 g vitlök, finhackad
10–30 g röd chili, finhackad
30–45 ml pressad lime
50 g färska korianderblad
100 g tomatkött (utan kärnor och saft), tärnat
Tillagning
Kärna ur tomaterna och skala löken. Dela chilin och skrapa bort fröna.
Finhacka allt och blanda det med lime och olja. Smaka av med salt och låt salsan vila 15 minuter i kylen.
Mosa avokadon. Tillsätt lök, vitlök, koriander och chili, fortsätt mosa ihop det till en ganska slät sås. Smaka av med lime, salt och peppar. Avsluta med att röra i tomatköttet.
Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida.
Servera Pannoumin tillsammans med såserna och pommes.
Fler recept från Skånemejerier
Vi rekommenderar
Recept
Poké bowl
Den Hawaiianska, fräscha klassikern i ny tappning.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.