Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannoumi med pico de gallo och guacamole

Recept skrivet av
Skånemejerier
Grillost på Argentinskt vis. Syrligt, friskt och hett.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
  • 10 portioner sötpotatispommes, hemgjorda eller frysta

Till salsa:
  • 400 g tomater
  • 75 g hackad schalottenlök
  • 30 ml pressad lime
  • 30 ml olivolja
  • 25–75 g färsk grön chili, gärna jalapeños (utan kärnor), hackad
  • 50 g koriander, hackad

Till guacamole:
  • 400 g avokado, utan skal och kärna
  • 75 g schalottenlök, hackad
  • 25 g vitlök, finhackad
  • 10–30 g röd chili, finhackad
  • 30–45 ml pressad lime
  • 50 g färska korianderblad
  • 100 g tomatkött (utan kärnor och saft), tärnat

Tillagning

  1. Kärna ur tomaterna och skala löken. Dela chilin och skrapa bort fröna.
  2. Finhacka allt och blanda det med lime och olja. Smaka av med salt och låt salsan vila 15 minuter i kylen.
  3. Mosa avokadon. Tillsätt lök, vitlök, koriander och chili, fortsätt mosa ihop det till en ganska slät sås. Smaka av med lime, salt och peppar. Avsluta med att röra i tomatköttet.
  4. Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida.
  5. Servera Pannoumin tillsammans med såserna och pommes.

Fler recept från Skånemejerier

Recept

Poké bowl

Den Hawaiianska, fräscha klassikern i ny tappning.
Recept

Pannoumispett med salsa och tabboulé

Heta spett som tillagas på grill eller i ugn med afrikanska smaker.
Recept

Friterad Pannoumi med coleslaw och chilidipp

Krispiga Pannoumistavar att dippa. Gott som tilltugg eller aptitretare.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.