Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannoumispett med salsa och tabboulé

Recept skrivet av
Skånemejerier
Heta spett som tillagas på grill eller i ugn med afrikanska smaker.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, tärnad (40 kuber)
  • 800 g cocktailtomater (40 st)
  • 300 g rödlök, klyftad
  • 100 ml olja
  • 20 korta grillspett

Till salsan:
  • 100 g lök, finhackad
  • 20 g vitlök, finhackad
  • 100 ml olja
  • 15–45 g sambal oelek
  • 30 ml röd vinäger
  • 25 g socker
  • 5 g spiskummin, mald
  • 5 g koriander, mald
  • 5–10 g rökt paprikapulver
  • 3–5 g torkad oregano
  • 800 g krossade tomater

Till tabboulén:
  • 400 g bulgur
  • 200 g bredbladig persilja, hackad
  • 250 g lök, hackad
  • 500 g tomat, tärnad
  • 200 ml pressad citron
  • 200 ml olivolja

Tillagning

  1. Koka bulguren enligt anvisningarna, låt rinna av och kallna.
  2. Blanda försiktigt i resterande ingredienser till tabboulén och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan några minuter.
  4. Slå i resterande ingredienser till salsan och låt koka i 20 minuter. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skär Pannoumin i 40 bitar.
  6. Trä upp ost, tomater och rödlök på spett.
  7. Pensla med olja och grilla dem på grill eller i het ugn.
  8. Servera spetten på tabboulén med lite varm salsa.

Fler recept från Skånemejerier

Recept

Friterad Pannoumi med coleslaw och chilidipp

Krispiga Pannoumistavar att dippa. Gott som tilltugg eller aptitretare.
Recept

Pannoumi med pico de gallo och guacamole

Grillost på Argentinskt vis. Syrligt, friskt och hett.
Recept

Poké bowl

Den Hawaiianska, fräscha klassikern i ny tappning.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.