Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pärlhöna

Recept skrivet av
Anders Karlsson
Pärlhöna med svartrot, gotlandslins, hasselnöt och citrontimjan.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer (10 smårätter)


Pärlhöna

  • 5 st pärlhönsbröst
  • 6 kvistar timjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar lagerblad
  • Smör
  • Salt

Svartrot med citrongele och timjan

  • 10 st svartrötter
  • Smör
  • Salt
  • Socker
  • svartpeppar

Citrongele

  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 5 g agar

Svartrotskräm

  • 500 g svartrot (skalad)
  • 0,5 l mjölk
  • 0,5 l grädde
  • 30 g smör
  • Salt
  • 1 msk sherryvinäger

Linser

  • 200 g kokt gotlandslinser
  • 2 schalottenlökar (fintärnad)
  • 30 g gräslök (finhackad)
  • 5 g rostade hasselnötter (grovhackad)
  • 100 g skivad svartrot (från tidigare)
  • 1 skvätt 1-2-3 lag
  • Smör
  • Salt

Fågelsky

  • 8 dl kycklingfond
  • 1 dl torr sherry
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 1 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 timjankvistar
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 vårlök
  • 1 tomat (grovt tärnad)
  • Salt
Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Tillagning

Pärlhöna

  1. Stek och ös i rikligt med smör och vitlök/örter tills fin färg.
  2. Lägg på plåt, häll smöret över och baka på 100º i ugn till 63º innertemp, vila 5 min, dela på längden.

Svartrot med citrongele och timjan

  1. Skölj, skala och skär svartrötterna i ca 15 cm långa bitar, ändarna skivas upp och används till linserna, koka mjuka i vatten, smör, salt och lite socker.
  2. Framtill - stek i smör, pensla med gelen och strö på timjan, flingsalt och svartpeppar.

Citrongele

  1. Koka upp, tillsätt agar, kyl tills den sätter sig.
  2. Mixa slät och vacca ur 2 ggr så den blir klar.

Svartrotskräm

  1. Dela ner rötterna och koka mjuk i mjölk/grädde, sila och mixa upp med smör.
  2. Smaka av med salt och vinäger.

Linser

  1. Sautera lök och svartrot i smör, blanda i linser och hasselnöt vänta med gräslök till slutet. smaka av med 1-2-3 lag och salt.

Fågelsky

  1. Bryn lök, vitlök i lite olja och släck med vinäger.
  2. Slå på sherryn och koka ur alkoholen, häll i fonden och reducera till bra konsistens.
  3. När såsen känns bra, dra av från plattan och lägg i timjan, tomat, vårlök, svartpeppar och låt stå i 30 minuter, sila av, smaka av med salt.

Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Artiklar ur receptet

Pärlhöna hel grytfärdig 1,2kg
869552, LA BELLE DE FR, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
142208, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
EKO KIWI ST                SFG
299594
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.