Pärlhöna med svartrot, gotlandslins, hasselnöt och citrontimjan.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer(10 smårätter)
Pärlhöna
5 st pärlhönsbröst
6 kvistar timjan
3 vitlöksklyftor
3 kvistar lagerblad
Smör
Salt
Svartrot med citrongele och timjan
10 st svartrötter
Smör
Salt
Socker
svartpeppar
Citrongele
1 dl citronjuice
1 dl socker
1 dl vatten
5 g agar
Svartrotskräm
500 g svartrot (skalad)
0,5 l mjölk
0,5 l grädde
30 g smör
Salt
1 msk sherryvinäger
Linser
200 g kokt gotlandslinser
2 schalottenlökar (fintärnad)
30 g gräslök (finhackad)
5 g rostade hasselnötter (grovhackad)
100 g skivad svartrot (från tidigare)
1 skvätt 1-2-3 lag
Smör
Salt
Fågelsky
8 dl kycklingfond
1 dl torr sherry
0,5 dl sherryvinäger
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
10 timjankvistar
10 svartpepparkorn
1 vårlök
1 tomat (grovt tärnad)
Salt
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Stek och ös i rikligt med smör och vitlök/örter tills fin färg.
Lägg på plåt, häll smöret över och baka på 100º i ugn till 63º innertemp, vila 5 min, dela på längden.
Svartrot med citrongele och timjan
Skölj, skala och skär svartrötterna i ca 15 cm långa bitar, ändarna skivas upp och används till linserna, koka mjuka i vatten, smör, salt och lite socker.
Framtill - stek i smör, pensla med gelen och strö på timjan, flingsalt och svartpeppar.
Citrongele
Koka upp, tillsätt agar, kyl tills den sätter sig.
Mixa slät och vacca ur 2 ggr så den blir klar.
Svartrotskräm
Dela ner rötterna och koka mjuk i mjölk/grädde, sila och mixa upp med smör.
Smaka av med salt och vinäger.
Linser
Sautera lök och svartrot i smör, blanda i linser och hasselnöt vänta med gräslök till slutet. smaka av med 1-2-3 lag och salt.
Fågelsky
Bryn lök, vitlök i lite olja och släck med vinäger.
Slå på sherryn och koka ur alkoholen, häll i fonden och reducera till bra konsistens.
När såsen känns bra, dra av från plattan och lägg i timjan, tomat, vårlök, svartpeppar och låt stå i 30 minuter, sila av, smaka av med salt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.