Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Pärlhöna med svartrot, gotlandslins, hasselnöt och citrontimjan.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer(10 smårätter)
Pärlhöna
5 st pärlhönsbröst
6 kvistar timjan
3 vitlöksklyftor
3 kvistar lagerblad
Smör
Salt
Svartrot med citrongele och timjan
10 st svartrötter
Smör
Salt
Socker
svartpeppar
Citrongele
1 dl citronjuice
1 dl socker
1 dl vatten
5 g agar
Svartrotskräm
500 g svartrot (skalad)
0,5 l mjölk
0,5 l grädde
30 g smör
Salt
1 msk sherryvinäger
Linser
200 g kokt gotlandslinser
2 schalottenlökar (fintärnad)
30 g gräslök (finhackad)
5 g rostade hasselnötter (grovhackad)
100 g skivad svartrot (från tidigare)
1 skvätt 1-2-3 lag
Smör
Salt
Fågelsky
8 dl kycklingfond
1 dl torr sherry
0,5 dl sherryvinäger
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
10 timjankvistar
10 svartpepparkorn
1 vårlök
1 tomat (grovt tärnad)
Salt
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Stek och ös i rikligt med smör och vitlök/örter tills fin färg.
Lägg på plåt, häll smöret över och baka på 100º i ugn till 63º innertemp, vila 5 min, dela på längden.
Svartrot med citrongele och timjan
Skölj, skala och skär svartrötterna i ca 15 cm långa bitar, ändarna skivas upp och används till linserna, koka mjuka i vatten, smör, salt och lite socker.
Framtill - stek i smör, pensla med gelen och strö på timjan, flingsalt och svartpeppar.
Citrongele
Koka upp, tillsätt agar, kyl tills den sätter sig.
Mixa slät och vacca ur 2 ggr så den blir klar.
Svartrotskräm
Dela ner rötterna och koka mjuk i mjölk/grädde, sila och mixa upp med smör.
Smaka av med salt och vinäger.
Linser
Sautera lök och svartrot i smör, blanda i linser och hasselnöt vänta med gräslök till slutet. smaka av med 1-2-3 lag och salt.
Fågelsky
Bryn lök, vitlök i lite olja och släck med vinäger.
Slå på sherryn och koka ur alkoholen, häll i fonden och reducera till bra konsistens.
När såsen känns bra, dra av från plattan och lägg i timjan, tomat, vårlök, svartpeppar och låt stå i 30 minuter, sila av, smaka av med salt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.