Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pavlova burger

Recept skrivet av
Jonas Nilsson
Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Pavlova

  • 75 g äggvita
  • 70 g strösocker
  • 70 g florsocker
  • 1 msk pistagenötter, finhackade
  • 1 msk frystorkade havtorn
  • 1 msk lakritsgranulat

Tonka- och mjölkchokladnamelaka

  • 1,5 gelatinblad
  • 190 g mjölkchoklad
  • 100 g mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 0,25 st tonkaböna
  • 5 g glykos
  • 200 g vispgrädde

Apelsin- och havtornskonfekt

  • 90 g havtornspuré
  • 35 g apelsinpuré
  • 60 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 g pektin nh
  • 13 g strösocker
  • 5 g citronjuice

Garnityr

  • 10 st kvistar röd harsyra
Påsken går i det sötas tecken. Vi lät Jonas Nilsson, känd från Dessertmästarna 2015, återskapa några fantastiska desserter ur sin repertoar till påsk. Jonas Nilsson arbetar idag på 19Hundra i Ängelholm som kökschef och konditor.

Tillagning

Pavlova

  1. Vispa äggvita långsamt tills den får fina toppar.
  2. Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till skum.
  3. Vänd ner florsocker försiktigt och spritsa halvsfärer likt makarons.
  4. Strö över finhackad pistagenöt och frystorkad havtorn samt lakritsgranulat.
  5. Torka i svamptork i 3 timmar, alt ugn 120° i 20 minuter.

Tonka- och mjölkchokladnamelaka

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Smält mjölkchokladen till 45°. Koka upp mjölk, urskrapad vaniljstång, riven tonkaböna och glykos, tillsätt gelatinblad och sila.
  3. Gör en emulsion med chokladen genom att tillsätta mjölkblandningen i 3 omgångar.
  4. Avsluta med att mixa med en stavmixer.
  5. Tillsätt den kalla grädden och mixa igen.
  6. Markera i en spritspåse med tyll och kyl över natten.

Apelsin- och havtornskonfekt

  1. Värm upp havtornspuré, apelsinpuré och den stora mängden strösocker utblandat med fröna från vaniljstången till 40°.
  2. Blanda pektin nh med den lilla mängden strösocker och vispa ner i purén.
  3. Koka upp till 102° och tillsätt citronjuice.
  4. Gjut i silikonmatta och låt stå ca 2 timmar.

Påsken går i det sötas tecken. Vi lät Jonas Nilsson, känd från Dessertmästarna 2015, återskapa några fantastiska desserter ur sin repertoar till påsk. Jonas Nilsson arbetar idag på 19Hundra i Ängelholm som kökschef och konditor.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.