Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Pepparkakor
Rostade valnötter
Ädelostkräm
200 g ädelost
200 g färskost
100 g soltorkade fikon
3 st torkade lagerblad
5 st svartpepparkorn
1 krm salt
Tillagning
Så gör du ädelostkrämen:
Smula ner ädelosten i en bunke och vispa samman med färskosten.
Haka fikonen och rör ner i ostmassan.
Krossa lagerbladen, svartpepparn och saltet i en mortel och smaksätt osten med kryddblandningen.
Förvara i kylen och servera kall.
Servera genom att bre på ostkrämen på pepparkakor och toppa med rostade valnötter.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.