Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Pepparstekt kotlett med fetaostkräm, bakad tomat, sotad och smörbakad lök
Recept skrivet av
Scan
Laga pepparstekt kotlett av Svensk Rapsgris® med fetaostkräm, bakad tomat och sotad och smörbakad lök. Perfekt måltid som kommer att uppskattas!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Kotlett
10 kotletter av Scan Svensk Rapsgris®
svartpeppar
espelettepeppar
finmalet salt
flingsalt
rapsolja
100 g smör
½ knippe rosmarin
2 vitlökar
Bakade tomater
500 g små cocktailtomater
2 ½ msk olivolja
salt
peppar
Fetaostkräm
200 g fetaost
2 vitlöksklyftor
8 dl rapsolja
4 äggulor
2 msk champagnevinäger
salt
Sotad och bakad lök
10 syltlökar
200 g smör
salt
Örtsallad
250 g körvel och krasse
Gräslöksolja
1 knippe gräslök
6 dl olja
Rostade hasselnötter
100 g skalade hasselnötter
2 msk olja
Skysås
1 dl fläskbuljong
1 dl kycklingbuljong
1 dl sirap
1 dl soja
2 msk vitvinsvinäger
salt
Artiklar från receptet
868661, SCAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Kotlett
Peppra, salta och olja in köttet en stund innan stekning.
Häll olja i en varm panna och lägg sen i köttet.
När köttet har fått lite yta, tillsätt smör, vitlök och rosmarin. Sänk värmen lite och ös kotletten med smör.
Stek klart i pannan. Ta upp köttet och låt det vila innan du skär upp det så behåller kotletten sin saftighet.
Vid servering; strö över lite flingsalt.
Bakade tomater
Dela tomaterna på mitten och skär av botten så att de kan stå upp.
Ringla över olivolja, salt och peppar.
Baka i ugn på 120 grader i ca 15 minuter.
Fetaostkräm
Mixa fetaost, vitlök och rapsolja slätt. Häll över i ett litermått.
Slå en majonnäs med en stavmixer, kannmixer eller för hand. Ta äggulorna först och rör sedan ner fetaost- och oljeblandningen.
Smaka av med champagnevinäger och salt.
Sotad och bakad lök
Dela lökarna på mitten eller i stora skivor.
Sota hårt i panna med lite olja.
Tryck till lökarna så de blir jämt sotade.
Baka i ugn 120 grader i 20 minuter med smör, som helst ska täcka all lök.
Örtsallad
Lägg salladen i iskallt vatten en stund.
Torka av bladen.
Gräslöksolja
Värm oljan till max 80 grader.
Mixa gräslök och olja.
Sila genom en silduk eller handduk.
Hasselnötter
Ringla olja på hasselnötterna och rosta på 160 grader i 5 minuter i taget så de inte bränns (ca 10–15 minuter totalt).
Skysås
Koka upp alla ingredienser.
Smaka av med salt.
Artiklar från receptet
868661, SCAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept på Svensk Rapsgris® från Scan
Vi rekommenderar
Recept
Asiatiska baos med hoisinmarinerad karré
Laga Tia Strandbergs läckra asiatiska baos med dragen och hoisinmarinerad karré av Svensk Rapsgris®. Fantastiskt gott!
Vi rekommenderar
Recept
Vitlöksstekta kotlettracks med salsa macha
Laga mat som en landslagskock! Eric Hristov har tagit fram receptet på goda vitlöksstekta kotlettracks av Svensk Rapsgris® med fruktig Salsa macha.
Vi rekommenderar
Inspiration
Så smakar Svensk Rapsgris® från Scan
På ett antal utvalda svenska gårdar har Scan, tillsammans med bönderna, valt att tillsätta svensk rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som omega 3. En sådan fettsammansättning gör i sin tur att köttet blir mörare och smakrikare. Grisen mår bra, och du mår bra.