Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pilgrimsmusslor med beurre blanc

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Lyxiga pilgrimsmusslor med svart kaviar och härlig smörsås – en klassisk sås som även kallas beurre blanc.

Ingredienser

  • 10 färska pilgrimsmusslor
  • smör och olja att steka i
  • salt
  • peppar

Beurre blanc sås

  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • ¾ dl vispgrädde
  • 200 g smör
  • ½ msk citronsaft
  • 30 g Carelian Caviar eller annan svart kaviar

Till servering

  • grovt salt
  • körvel
  • rom
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Tillagning

Beurre blanc sås

  1. Blanda lök, vinäger och vitt vin och koka ihop till hälften.
  2. Häll i grädden, koka i ytterligare ett par minuter.
  3. Sänk till medelvärme och montera i smöret lite i taget, under kraftig vispning.
  4. Vänd ner 20 g av rommen precis innan servering, garnera med resten.

Pilgrimsmusslorna

  1. Öppna musslorna och rensa bort det bruna och muskelfästena.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i het panna i smör och olja. Salta och peppra.
  3. Sänk temperaturen en aning i pannan och stek romsäckarna försiktigt så att de inte spricker. Salta och peppra igen.

Vid servering

  1. Lägg upp skalen på en bädd av grovt salt.
  2. Lägg pilgrimsmusslorna i skalen.
  3. Häll på såsen och garnera med körvel och rom.

Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.