Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
250 g smördegsplattor
1 dl solroskärnor
1 dl ajvar
Tillagning
Låt smördegsplattorna tina i 15–20 minuter i rumstemperatur. Mixa solroskärnorna och blanda samman med ajvar.
Kavla ut plattorna och skär i tio lika stora bitar.
Lägg en klick av blandningen på varje platta och vik ihop.
Grädda i ugnen på 200 graders värme i 10–15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Mer om förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.