Fyll en croissant med glass och du har världens bästa kombination. Serveras till brunch eller som dessert.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
20 glasskulor Pistage
10 st croissant
3 dl strösocker
75 g smör
3 dl vispgrädde
Flingsalt
Pistagemandel
Tillagning
Häll sockret i en kastrull med tjock botten. Smält sockret, rör inte om förrän det börjat smälta och fortsätt tills det är en ljust brun och smält karamell.
Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i små bitar och grädden under konstant omrörning, sätt tillbaka på plattan på låg värme. Sockret kommer att stelna till nu, men fortsätt koka såsen under konstant omrörning till sockret löst upp igen. Detta kan ta en stund.
När såsen kokat ytterligare ca 5 minuter tillsätt flingsalt och låt svalna lite.
Hacka pistagemandel. Dela croissanterna på mitten och toppa underdelen med Pistageglass, kolasås och hackad pistagemandel.
Fler recept
Vi rekommenderar
Recept
KolaHavssaltglass, kola och popcorn
Oemotståndlig glassdessert. Sött och salt med extra allt. Perfekt att dela!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.