Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pistageglass i croissant

Recept skrivet av
SIA Glass
Fyll en croissant med glass och du har världens bästa kombination. Serveras till brunch eller som dessert.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 20 glasskulor Pistage
  • 10 st croissant
  • 3 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • Pistagemandel

Tillagning

  1. Häll sockret i en kastrull med tjock botten. Smält sockret, rör inte om förrän det börjat smälta och fortsätt tills det är en ljust brun och smält karamell.
  2. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i små bitar och grädden under konstant omrörning, sätt tillbaka på plattan på låg värme. Sockret kommer att stelna till nu, men fortsätt koka såsen under konstant omrörning till sockret löst upp igen. Detta kan ta en stund.
  3. När såsen kokat ytterligare ca 5 minuter tillsätt flingsalt och låt svalna lite.
  4. Hacka pistagemandel. Dela croissanterna på mitten och toppa underdelen med Pistageglass, kolasås och hackad pistagemandel.

Fler recept

Recept

KolaHavssaltglass, kola och popcorn

Oemotståndlig glassdessert. Sött och salt med extra allt. Perfekt att dela!
Recept

ChocoCoffee milkshake

Lyxig och uppiggande milkshake med kaffe. För maximal smakupplevelse - toppa milkshaken med grädde, chokladsås och knäckkulor.
Recept

Fläderjordgubb sorbetdrink

Sommarens glassigaste drink smakar ljuvligt med fläder, jordgubbar och en touch av lakrits. Gör garanterat succé.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.