Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pizza Bianca

Recept skrivet av
Violife Professional
En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!

Ingredienser

Receptet ger: 10 pizzor

Pizzadeg (Det går utmärkt att använda färdig pizzadeg eller förbakade pizzabottnar)
  • 1250 g vetemjöl tipo 00 (siktat vårvetemjöl)
  • 2 1/2 tsk socker
  • 25 g torrjäst
  • 8 3/4 dl ljummet vatten
  • ¾ dl olivolja
  • 2 1/2 tsk salt

Violife vitlök- och timjankräm
  • 500 g Violife Creamy Original
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • Salt och peppar

Topping
  • 500 g Violife Creamy Original
  • 500 g Violife Grated Original
  • 250 g Violife Grated Mozzarella flavour
  • 250 g Violife Prosociano, riven
  • Svartpeppar
  • 120 g ruccola

Tillagning

  1. Använd en matberedare med degkrok. Lägg mjöl, socker och jäst. Gör en grop i mitten och tillsätt vatten och olivolja. Bearbeta långsamt till den släpper kanterna och är helt slät, tillsätt saltet allra sist.
  2. Smörj en skål med olivolja och lägg i pizzadegen. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
  3. Värm ugnen till 225°C. Använd pizzavärme och/eller pizzasten.
  4. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på bakplåtspapper.
  5. Mixa Violife Creamy Original med vitlök och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut ett tunt lager av Violife vitlök- och timjankrämen på bottnarna. Toppa pizzorna med Violife Creamy, Violife grated Original, Violife grated Mozzarella och Violife Prosociano. 
  7. Grädda ca 10-15 minuter till gyllene. Toppa med ruccola och riven Violife Prosociano. Krydda med svartpeppar och salt.

Artiklar från receptet | Fler recept

HANDDISK ACTIVA OLIV 1L    HYT
419432, ACTIVA
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hallonkräm lättsockrad 4,31kg
491951, EKSTRÖMS, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
KAFFEKOPP PL 21CL M ÖRA    IMP
368837, FORMO
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Change Burger

Det som är gott ska inte behöva vara svårt! Den här växtbaserade ”ost”-burgaren, redo att läggas till på din meny är ett bevis på det. Ostalternativet från Violife påminner i smaken om cheddar och med Violife Creamy kan du snabbt mixa till en len och mjuk vegansk dressing eller kräm.
Recept

Avocado Club Sandwich

En klassisk smörgås med en vegansk twist gjord med avokado, tomat och krämig Violife.
Recept

Change Cake med sommarbär

En fräsch frozen Change Cake med färska sommarbär som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Låt alla dina gäster njuta!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.