Pulled pork är lätt att göra med vildsvinskött. Använd bogen eller karrén och laga länge i ugnen ihop med färdig barbecuesås. Lägg det kryddiga köttet ihop med krispig sallad i fluffiga brioche-korvbröd. Toppa med picklad rödlök och gräddfil. Det blir hur gott som helst!
Ingredienser
Ca 6 portioner
1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
3 tsk salt
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
Servering
4 briochebröd eller korvbröd
salladsblad
picklad rödlök
gräddfil
Tillagning
Sätt ugnen på 125° eller 100° varmluftsugn. Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans. Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i den nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
Lägg några salladsblad i varje bröd och fyll på med kött och rödlök. Toppa med gräddfil.
Tips! Pulled pork av vildsvin är perfekt även i tortilla- och hamburgerbröd med sallad och extra barbequesås. Passar även som topping på pizza.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.