Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Quinoabiffar med dillgremolata

Recept skrivet av
Emil Spanos
Receptet är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

QUINOABIFFAR

3 dl quinoa
1 kg potatis
1 st gul lök
½ dl grönsaksbuljongspulver
3 msk senap
1 dl olivolja
1 dl maizena
salt och svartpeppar
panko

DILLGREMOLATA

250 g dill
½ st rödlök
2 st vitlöksklyftor
½ st citron
½ dl olivolja
salt

Tillagning

  1. Koka quinoan efter anvisningen på förpackningen. Skala och koka potatisen mjuk. Blanda quinoan och potatisen till en smet. Riv ner den gula löken i smeten och tillsätt de andra ingredienserna. Rör så allt blandas ordentligt och salta och peppra efter smak.
  2. Forma till tio biffar och vänd i panko. Stek på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  3. Gör dillgremolatan genom att finhacka dillen och en bit av stjälkarna. Hacka löken smått och pressa vitlöken. Rör samman i en bunke. Riv ner zest från citronen, pressa i saften och tillsätt olivoljan. Låt stå en stund och smaka av med salt.
  4. Servera quinoabiffarna med klyftpotatis och dillgremolata.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.