Koka quinoan efter anvisningen på förpackningen. Skala och koka potatisen mjuk. Blanda quinoan och potatisen till en smet. Riv ner den gula löken i smeten och tillsätt de andra ingredienserna. Rör så allt blandas ordentligt och salta och peppra efter smak.
Forma till tio biffar och vänd i panko. Stek på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Gör dillgremolatan genom att finhacka dillen och en bit av stjälkarna. Hacka löken smått och pressa vitlöken. Rör samman i en bunke. Riv ner zest från citronen, pressa i saften och tillsätt olivoljan. Låt stå en stund och smaka av med salt.
Servera quinoabiffarna med klyftpotatis och dillgremolata.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.