Härlig dessert med bakade rabarber, mördegskrans, färskostmousse och grillad rabarberkompott.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Mördegskrans
135 g mjöl
40 g socker
100 g smör
Färskostmousse
200 g färskost
100 g gräddfil
1 vaniljstång
90 g socker
200 g grädde
Grillad rabarberkompott
400 g rabarber
125 g hallon, jästa
80 g socker
250 g vatten
Tillagning
Mördegskrans
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.
Kavla ut degen och skär ut önskade former.
Baka på 175°C i ca 10 minuter.
Färskostmousse
Öppna vaniljstången och skrapa ur kärnan.
Vispa ihop färskost, gräddfil och socker med vaniljfröna.
Lättvispa grädden och vänd ner den med färskostblandningen.
Bakade rabarber
Rensa rabarbern och skär till önskad storlek.
Vakuumförpacka rabarbern och baka den sous-vide på 61°C i 45 minuter.
Grillad rabarberkompott
Grilla rabarbern på en väldigt varm grill tills nästa svart.
Skär rabarbern i mindre bitar och tillsätt hallon, socker och vatten.
Koka ca 10 minuter och kyl.
Vi rekommenderar
Inspiration
Falkenberg Strandbad - granne med havet
Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.