Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Råbiff med senapskräm, lök och gårdsost

Recept skrivet av
Jenny Andersson, The Wood hotel
Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 
 
  • 600 g hängmörat nötinnanlår 
  • Olivolja 
  • Gräslök 
  • Svartpeppar 
  • 2 bananschalottenlökar 
  • 100 g Svedjan gårdsost
  • Smörgåskrasse
 
Gravning
  • Salt
  • Blåbärspulver  
 
Picklade senapsfrön
  • 2,5 dl senapsfrön bruna och gula 
  • 1 dl ättika 
  • 2 dl strösocker 
  • 3 dl vatten 
 
Citronsyrad tomat och silverlök
  • Cocktailtomater i olika färger 
  • 3 silverlökar  
  • 75 g vitvinsvinäger 
  • 75 g citronjuice 
  • 150 g strösocker 
  • 300 g vatten 
 
Senapsmajonnäs
  • 2,5 dl majonnäs 
  • 5 msk dijonsenap

I sortiment

Svedjan ost hård 16kg
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Putsa nötinnanlåret.
  2. Rör ihop salt och blåbärspulver till gravningen. 
  3. Klappa in blandningen i köttet, förslut i påse eller lufttät behållare och grava i kylen 2 dagar. 
  4. Mal köttet. 
  5. Blanchera senapsfröna 3 gånger och rör ner dem i en 1-2-3-lag.  
  6. Blanda färsen med god olivolja, gräslök, svartpeppar och de picklade senapsfröna. 
  7. Koka ihop vitvinsvinäger, citronjuice, vatten och socker till en citronsockerlag. 
  8. Skiva silverlöken tunt på mandolin. 
  9. Blanda ner löken i citronsockerlagen. 
  10. Skär cocktailtomaterna i 0,5 cm tjocka skivor och tillsätt även dessa i citronsockerlagen. 
  11. Skiva bananscharlottenlöken tunt på mandolin. 
  12. Fritera scharlottenlöken i 140°C. 
  13. Rör samman majonnäs och dijonsenap till en senapsmajonnäs. 
  14. Placera råbiffen (ca 60 g) centrerat på tallriken. 
  15. Garnera med senapsmajonnäsen, den friterade löken, den picklade löken och tomaten efter eget tycke och smak. 
  16. Riv slutligen osten över rätten och toppa med smörgåskrasse. 

I sortiment

Svedjan ost hård 16kg
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Snåttren

Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Goffiga betor

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Inspiration

Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå

– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.