Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ransviks Skagenröra

Recept skrivet av
Ransviks havsveranda
En god skagenröra gjord på maskinskalade räkor, toppad med vegansk tångcaviar. Serveras på en ekologisk croissant.

Ingredienser

Lagom åt: 15 portioner
 
  • 150 g frusen hackad gul lök
  • 1500 g räkor, avrunnen vikt
  • 800 g majonnäs
  • 1 dl fryst dill
  • 1 msk citronjuice
  • 1 krm finmald vitpeppar
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Krama ur vätskan från räkorna noga.
  2. Blanda alla ingredienser väl.
  3. Servera i en croissant, tex Délifrance ekologiska Croissant 60 g, med gröna blad. Toppa med röd tångcaviar, dill, ekologisk citron och lite nymald svartpeppar.

Inspiration från Ransviks havsveranda

Recept

Cozze all'origano

Blåmusslor på italienskt vis vid havet i Ransvik.
Recept

Sommarsallad vid havet

Servera gärna denna sallad som en sharing med en brödservering till. Smidigt och snabbt för köket och servisen, men framför allt - mycket trevligt för gästerna!
Inspiration

Hållbar mat lagad med kärlek på Ransvik havsveranda

Paret och norrlänningarna Matti och Andy öppnade tillsammans Ransvik havsveranda i april 2019. Samma år utsågs stället till ”Skånes bästa café”. På den idylliska Kullahalvön serverar de hållbar mat och fika lagad med kärlek. Här anas det svenska matarvet kombinerat med smaker från Medelhavet. Platsen och dess historia ”Synden i Mölle” är en viktig del i konceptet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.