Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rapsglass med granskott och havre

Recept skrivet av
Knútur Kristjansson
En vacker och välsmakande dessert med rapsglass, rapsfrön och granskottsirap.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Rapsglass

  • 650 g mjölk
  • 120 g socker
  • 5 äggulor
  • 270 g rapsolja

Rapsfrön

  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 100 g rapsfrön

Granskottsirap

  • Granskott
  • Rörsocker
  • Glasburk

Havregrynssmulor

  • 100 g havregryn
  • 100 g socker
  • 1 liter vatten
  • 2 g salt

Tillagning

Rapsglass

  1. Koka upp mjölk och socker.
  2. Häll mjölken över äggen och värm till 70°C.
  3. Mixa ner rapsoljan och kyl smeten.
  4. Kör i glassmaskin inför service.

Rapsfrön

  1. Koka upp ättika, socker och vatten.
  2. Häll vätskan över fröna och låt stå över natten.
  3. Sila och torka av fröna.

Granskottsirap

  1. Skölj granskotten och låt rinna av på papper.
  2. Varva granskott och rörsocker i en väl rengjord glasburk och låt stå i ett soligt fönster.
  3. Skaka om och vänd burken då och då.
  4. Efter några veckor har värmen smält sockret.
  5. Koka ner sirapen till 114°C, låt stå och svalna i kastrullen.

Inspiration

Falkenberg Strandbad - granne med havet

Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.