Råstekt hummer med picklad potatis, potatisglas, dragon, brynt smör och soja.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Hummer
10 st hummerstjärtar
5 msk smör
timjan
vitlök
salt
Picklad potatis
3 st stora mandelpotatisar
Picklingslag
1 msk dragoninfuerad ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Gafflad mandelpotatis
20 st skalade mandelpotatisar
Potatisfras
1 kg potatis
sprayfett
Dragonmajonnäs
Dragonolja
½ knippe dragon
50 g bladspenat
4 dl matolja
1 tsk salt
Dragonmajonnäs
3 dl dragonolja
1 äggula
1 tsk dijonsenap
Esdragonvinäger
salt
tabasco
Dragonpulver
50 g dragon
Brynt smör med soja
200 g smör
skal från 2 st hummerstjärtar
1 vitlöksklyfta
2 kvistar dragon
1 kvist timjan
60 g soja
Vi rekommenderar
Inspiration
Skreitider med Tommy Eriksson på Högberga Gård
På en klippa med en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp ligger konferenshotellet Högberga Gård. Här är Tommy Eriksson gastronomisk ledare. Hållbarhet och passion är hans ledord.
Salta hummerstjärten lite och snitta tre snitt på undersidan.
Lägg i smöret, timjan och vitlök, stek hummerstjärten och ös den med smör.
Lägg upp på droppbläck och låt droppa av.
Sila av det brynta hummer smöret i en kastrull och tillsätt soja.
Dela hummerstjärten på längden.
Picklad potatis
Skrubba och skiva potatisen tunt.
Lägg potatisen i en vaccpåse och häll i picklingslagen och vacca potatisen.
Gafflad mandelpotatis
Koka potatisen i saltat vatten.
Gaffla på tallriken med lite av det brynta hummersmöret, från stekpannan.
Potatisfras
Skala och råsafta potatisen, sila genom superbag.
Spraya lite sprayfett i en 14 cm stekpanna, häll på potatisvattnet, ca 1,5 cm.
Kör på låg värme och låt reducera till ett gyllene potatisflarn.
Lägg upp på plåt med papper.
Dragonmajonnäs
Mixa ingredienserna i thermomixer på 60° i 4 minuter.
Sila genom superbag i kylen.
Dragonmajonnäs
Vispa äggula och dijonsenap.
Droppa i dragonoljan under vispning, smaka av med vinäger, salt och tabasco.
Lägg upp på sprits.
Dragonpulver
Torka i torkugn på 40°.
Mixa till ett pulver och dusta potatisen.
Brynt smör med soja
Bryn smöret tillsammans med skal, lök och örter.
Dra av från värmen och låt dra i 20 min innan silning.
Vid servering värm upp smöret och blanda i sojan.
Vi rekommenderar
Inspiration
Skreitider med Tommy Eriksson på Högberga Gård
På en klippa med en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp ligger konferenshotellet Högberga Gård. Här är Tommy Eriksson gastronomisk ledare. Hållbarhet och passion är hans ledord.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.