Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ratatouille

Recept skrivet av
Continental Foods
En av kökets mest mångsidiga smaksättare är utan tvekan lök. Rå lök kan innehålla upp till 10% sockerarter, vilket faktiskt är lika mycket som ett äpple. När löken bryns på låg värme blir sockret lätt brunt och ger den en vackert gyllenbrun färg och söt smak. Här har Continental Foods använt Touch of Taste Brynt Lökfond som smaksättare i en vegansk ratatouille.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 2 st schalottenlök
  • 2 st rödlök
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 800g aubergine
  • 800g grön zucchini
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st gul paprika
  • 1 dl olivolja
  • 45 ml tomatpuré
  • 30 ml Touch of Taste Brynt Lökfond
  • 4 dl vitt torrt vin (veganskt)
  • 1 kg krossade tomater av god kvalitet
  • Timjanskvistar och lagerblad
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skala, ansa, kärna ur och skölj grönsakerna.
  2. Strimla rödlök, lök och vitlök.
  3. Skär resten av grönsakerna i 1,5x1,5 cm bitar.
  4. Fräs lök och vitlök sakta i oljan ca 10 minuter.
  5. Tillsätt resterande grönsaker och stek ytterligare 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs den någon minut.
  6. Slå i fond, vin och krossade tomater och lägg i kryddor.
  7. Slå upp på bleck och baka i ugn, 200 grader i ca 30 minuter.
  8. Smaka av med salt, peppar och fond.

Läs mer

Recept

Vegansk lök-focaccia

Brynt lök är en mångsidig fond med flera smaknyanser som näst intill påminner om en kraftig oxfond men samtidigt är helt vegansk. Den påtagligt söt-salta smaken lyfter fram de övriga fyra grundsmakerna (sött, salt, surt och beskt) och hjälper till att göra maträtterna både fylligare och smakrikare.
Recept

Vegansk gazpacho

När Kemiprofessorn Kikunae Ikeda upptäckte den underliga buljongsmaken som fick det att vattnas i munnen gjorde han det lätt för sig. Smaken döptes helt enkelt till Umami vilket kan betyda både välsmakande och god smak på japanska. Här används Touch of Taste Umamifond som smaksättare i en klassisk spansk Gazpacho.
Recept

Linguine med svamp, tomat och vitt vin

Att svamp är en fantastisk ingrediens och krydda i maten var välkänt i det antika Rom och Grekland. Men i Sverige var vi länge skeptiska och svamp möttes med stor misstänksamhet långt in på 1900-talet. I detta recept används Touch of Taste Svampfond som smaksättare. Smaklig spis.
Inspiration

Tre smakrika gröna nyheter

För 130 år sedan grundades Bong och ett bit svensk livsmedelshistoria tog sin början. För att fira jubileet lanseras tre nya smakrika fonder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.