Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svill

Recept skrivet av
Hector Hernandez
Svill med pepparrotscrème, rostad jordärtskocka, picklad gurka och lök samt kavringchips och brynt smör.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Svill

  • 500 g svill, färska örter och lök

Pepparrotscrème

  • 500 g färskost
  • 30 g pepparrot
  • 2 tsk  citron saft
  • Salt

Rostad jordärtskocka

  • 500 g jordärtskocka        
  • rapsolja             
  • salt      
  • svartpeppar

Picklad gurka och lök

  • lök röd               
  • gurka kg                 
  • strösocker         
  • ättika 12%

Kavring chips

  • 10 skivor Kavring
  • olivolja
  • flingsalt

Brynt smör

  • smör osaltat      

Garnityr

  • Färsk dill och gräslök
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Tillagning

Pepparrotscrème 

  1. Blanda alla ingredienser tills den får en slät textur.
  2. Förvara i en spritspåse tills servering.

Rostad jordärtskocka

  1. Värm ugnen till 220° och lägg olja på jordärtskocka.
  2. Salta och peppra.
  3. Baka i ugnen ca 15 min tills den är klar.
  4. Dela i två och stek innan servering.

Picklad gurka och lök

  1. Koka en 1.2.3 lag med gurka, socker och vatten.
  2. Dela gurkan och rödlök som man vill, det går bra att tunnskiva eller skära små tärningar.
  3. Lägg grönsakerna i 1.2.3 lag ca 1 timme och sila vätskan innan servering.

Kavringchips

  1. Skiva kavringbröd i tunna skivor, ca 3 millimeter när den är fortfarande fryst.
  2. Pensla lite olivolja och salta innan ska torka.
  3. Torka i ugnen ca 3 timmar 60° varmluft.

Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Handla direkt i vår e-handel

Färskost naturell 21% 2kg
647057, MARTIN&SERVERA, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pepparrot riven plastburk 500g
585968, LINDBLOM IMPORT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
265025, NYNÄSBAGAREN, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.