Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Red velvet-semlan är en saftig semla med smak av kakao och gräddfrosting och en härligt röd färg.
Ingredienser
Receptet ger:
14 st semlor
200 g Arla® standardmjölk
27 g färsk jäst
410 g bagerivetemjöl (starkt)
100 g strösocker
1 g mortlade kardemummakärnor
röd färgpasta, mängd efter önskemål
50 g ägg
30 g kakao
4 g salt
90 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
Mandelfyllning:
200 g skalad sötmandel
300 g Arla® standardmjölk (till blötläggning)
150 g strösocker
100 g blötläggningsmjölk (från ovan)
60 g potatisstärkelse
60 g saltrostad mandel, hackade
Gräddfrosting:
1500 g Arla Pro syrad grädde
75 g Arla Pro cream cheese
75 g strösocker
15 g äkta vaniljsocker
Topping:
Från receptet
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Tillagning
Mandelfyllning:
Blötlägg sötmandeln i mjölken dagen innan.
Sila av mandeln, men spara blötläggningsmjölken.
Koka upp socker och blötläggningsmjölk (se mängd i ingrediensförteckning).
Mixa den blötlagda mandeln, mjölkkoket och potatisstärkelse till en jämn massa.
Vänd ner de rostade, salta mandlarna i mandelmassan.
Lägg i spritspåse och låt ligga i kyl över natten.
Semmelbullar:
Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet till en jämn smet med degkrok.
Blanda i socker, resterande mjöl, kardemumma och röd färgpasta. Arbeta degen ca 1 min på medelhastighet.
Tillsätt ägg och kör i ca 4 min till. Ha i kakao och salt och arbeta degen ca 1 min.
Tillsätt smöret, öka hastigheten och kör i ytterligare ca 2 min till en elastisk och smidig deg.
Lägg degen i en bunke och plasta. Kyljäs degen över natten eller minst 4 tim.
Kubba upp degen i jämnstora bitar. Rundriv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs bullarna i ett jässkåp på 70% luftfuktighet och 28° till dubbel storlek.*
Baka av på 160° i 9,5 min och sedan 140° i ca 2 min.
Låt bullarna kallna helt innan semlorna monteras.
Gräddfrosting:
Vispa syrad grädde, färskost, socker och vaniljsocker till mellanhård konsistens.
Montering:
Skär av toppen på bullarna för att använda som lock.
Spritsa mandelfyllning på semmelbullarna
Spritsa en krans av gräddfrostingen på fyllningen.
Lägg på locken och pudra över florsocker.
Tips!
*Finns det inte tillräckligt med tid kan bullarna jäsas bara en gång:
Forma degen till 14 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Dra en plastpåse över plåtarna och låt bullarna jäsa i ugn på 40°.
När bullarna tripplat i storlek bakas de av som ovan.
För ett mer rustikt utseende och känsla använd sötmandel med skalet kvar i mandelfyllningen. Byt då mjölken mot vatten.
Från receptet
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Vi rekommenderar
Recept
Semla med dulce de leche
Mästerkonditor Gustaf Mabrouk bjuder på nya smakfulla semmelrecept tillsammans med Arla. Här med dulce de leche.
Vi rekommenderar
Recept
Semla på klassiskt vis
Gustaf Mabrouk och Arla bjuder på recept på semlor. Här hittar du den klassiska semlan med grädd- och mandelfyllning.
Vi rekommenderar
Recept
Pepparkakssemla
Pepparkaka + semla = sant. Mästerkonditor Gustaf Mabrouk har komponerat ett semmelrecept där du får det bästa av två världar.