Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Renentrecôte med kryddbakad pumpa

Recept skrivet av
Kocklandslaget 2012
Grillad renentrecôte med frasstekt ytterlår, kryddbakad pumpa och persiljecrème. Till viltkött är pumpa väldigt tacksam. Viltkött har mycket egensmak och då behövs ett tillbehör med mycket smak. I detta fall en riktigt kryddig och lite söt grov pumpakompott, världsklass!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Renentrecôte

  • 800 g renentrecôt
  • timjan
  • vitlök
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, neutral

Kryddbakad pumpa

  • 1 butternutpumpa, skalad och delad i 3 cm bitar
  • 1 dl rapsolja, Åke Ekström, Blommig
  • 2 msk kryddpulver(stjärnanis, kummin och enbär) mixat
  • 1 vitlök, delad
  • salt och svartpeppar

Frasstekt ytterlår

  • 800 g renytterlår, delat på längden
  • 5 dl rödvin
  • 5 dl kalvfond
  • 300 g buljonggrönsaker
  • salt
  • panko ströbröd
  • rapsolja, neutral
  • smör

Persiljecrème

  • 1 bunt persilja, plockad
  • 2 gula lökar, skalade och delade i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl rapsolja, Åke Ekström, Blommig

Tillagning

Renentrecôte

  1. Krydda köttet med salt, svartpeppar, timjan och vitlök.
  2. Grilla hårt och stek sedan klart i ugnen på 90o till en innertemperatur av 56°C.
  3. Låt köttet vila i 5 minuter och skär sedan i bitar.
  4. Glöm inte att salta snittytan.

Kryddbakad pumpa

  1. Krydda pumpan med pulvret och baka alla ingredienser under aluminiumfolie på 150° i ca 40 minuter.
  2. När pumpan är mjuk, krossa den lätt med en visp och smaka av med salt och svartpeppar.

Frasstekt ytterlår

  1. Koka ytterlåret mjukt i buljong och rödvin tillsammans med grönsakerna och salt.
  2. Kyl sedan av under press.
  3. Vid servering, skär köttet i remsor och panera i panko.
  4. Stek det sedan krispigt i rapsolja och smör, salta.

Persiljecrème

  1. Fräs löken och vitlöken i rapsolja, tillsätt buljongen och grädden.
  2. Koka ihop lätt och mixa sedan med persiljan till en helt grön och slät crème.
  3. Smaka av med salt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.