Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Renfilé ”Tataki” på Onsen-ägg och silkestofu med champinjoncarpaccio.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1000 g renfilé
10 ägg
500 g silkestofu
500 g champinjoner
krasse till garnityr
olivolja
Ponzusås
120 g ljus soja
30 g mirin
100 g citronjuice
40 g risvinäger
4 g dashipulver
Vi rekommenderar
Inspiration
Erik Videgård - Nikkei möter det vilda Sverige
Erik Videgård är en legend i restaurangbranschen och kanske allra mest känd för att ha lärt oss svenskar att uppskatta nya exotiska smaker och ha bidragit till att introducera det asiatiska köket i Sverige. Till detta reportage har Erik tagit fram recept med temat ”Nikkei möter det vilda Sverige”. Här blandas smaker från Sydamerika, Japan och Sverige.
Blanda ingredienserna till såsen i en burk med lock och skaka den tills dashipulvret löst sig.
Putsa och lägg renfilén i en plastpåse tillsammans med 2/3 av ponzusåsen.
Förslut påsen och låt den marinera 4-8 timmar.
Lägg äggen i en termocirkulator på 64° i 50 minuter.
Ta fram och torka av renfilén.
Hetta upp en panna med lite neutral olja.
Stek renfilén på hög värme ca 20 sekunder på varje sida, låt den vila.
Skär tofun i 3 mm skivor och ta ut cirklar med en utstickare.
Skiva champinjonerna så tunt det går.
Skär upp renfilén i 2 mm skivor.
Lägg upp som på bilden och avsluta med resterande ponzusås, krasse och havssalt samt några droppar bra olivolja.
Vi rekommenderar
Inspiration
Erik Videgård - Nikkei möter det vilda Sverige
Erik Videgård är en legend i restaurangbranschen och kanske allra mest känd för att ha lärt oss svenskar att uppskatta nya exotiska smaker och ha bidragit till att introducera det asiatiska köket i Sverige. Till detta reportage har Erik tagit fram recept med temat ”Nikkei möter det vilda Sverige”. Här blandas smaker från Sydamerika, Japan och Sverige.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.