Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Renlardo med kantareller

Recept skrivet av
Simon Laiti
Renlardo med kantarellstuvning på surdegsbröd. En förrätt med Norrbotniska smaker till höstens meny.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Rensarvsfett

  • 100 g Rensarvsfett
  • 8 g salt
  • backtimjan

Kantarellstuvning

  • 800 g kantareller
  • 2 dl grädde
  • 1 schalottenlök
  • 30 g gräslök

Övrigt

  • Surdegsbröd
  • 2 askar smörgåskrasse

Tillagning

Rensarvsfett: Salta rensarvsfettet och gnid det med färsk backtimjan. Vakuumpacka och låt vila i kyl minst 30 dagar.

Kantarellstuvning: Rensa kantarellerna och plocka ner dem i lameller. Finhacka schalottenlöken samt gräslöken. Stek svampen i stekpanna med schalottenlöken och koka ihop med grädden. Tillsätt gräslöken på slutet.

Montering: Rosta surdegsbröd och toppa med kantarellstuvning. Lägg på rensavslado och bränn av med gasolbrännare så att fettet blir mjukt. Toppa med klippt smörgåskrasse.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.