Renlardo med kantarellstuvning på surdegsbröd. En förrätt med Norrbotniska smaker till höstens meny.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rensarvsfett
100 g Rensarvsfett
8 g salt
backtimjan
Kantarellstuvning
800 g kantareller
2 dl grädde
1 schalottenlök
30 g gräslök
Övrigt
Surdegsbröd
2 askar smörgåskrasse
Tillagning
Rensarvsfett: Salta rensarvsfettet och gnid det med färsk backtimjan. Vakuumpacka och låt vila i kyl minst 30 dagar.
Kantarellstuvning: Rensa kantarellerna och plocka ner dem i lameller. Finhacka schalottenlöken samt gräslöken. Stek svampen i stekpanna med schalottenlöken och koka ihop med grädden. Tillsätt gräslöken på slutet.
Montering: Rosta surdegsbröd och toppa med kantarellstuvning. Lägg på rensavslado och bränn av med gasolbrännare så att fettet blir mjukt. Toppa med klippt smörgåskrasse.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.