En vilträtt med helbakad rotselleri, friterad jordärtskocka, dragonkräm och rostade höstprimörer.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1800 g rensarvsentrecôte
2 kg rotselleri
1 kg jordärtskocka
1 kg gulbetor
2 knippen blastmorötter
3 knippen blastlökar
1 knippen dragon
5 dl rapsolja
2 äggulor
champagnevinäger
Tillagning
Bind upp rensarvsentrecôten och bryn i stekpanna runt om med salt och peppar.
Stek klart i ugn om 150° tills köttet nått en innertemperatur av 50°.
Skär bort skalet av rotsellerin och gnid sedan in rotsellerin i olja, salt och peppar. Baka hel i ugn 200 ° ca 1 tim.
Dela upp rotsellerin i klyftor.
Baka tvättade jordärtskockor i ugn ca 20 minuter. Fritera innan servering.
Rosta betor och morötter i ugn till al dente.
Mixa äggula, champagnevinäger och färsk dragon i en mixer. Montera med rapsolja till fast kräm. Smaka upp med salt och peppar.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.