Den här rätten blir komplett mednyskördade höstprimörer, persiljerotspure, grönkål och hasselnötspesto.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1500 g Rensarvsinnerfilé
500 g primör gulbetor
400 g persiljerot
2 knippe blastmorötter
200 g haricots verts
200 g vaxbönor
400 g bondbönor
500 g grönkål
50 g hasselnötter
100 g kruspersilja
150 g Skabramost Jokkmokk
2 dl eko rybsolja
10 cl citronjuice
1 st kingsolovitlök
100 g babyspenat
1 dl grädde
Salt
Peppar
Tillagning
Rensarvsinnerfilé: Pusta bort silverhinnan från rensarvsfilen, salta och peppra, bryn i stekpanna med krossad vitlök. Stek klar i ugn på 200° till innertemperatur 50°.
Betor: Tvätta och baka betorna i 200° ca 45 min, kyl sedan av och skala. Dela i hälften, råhyvla betorna och lägg i isvatten före garnering.
Persiljerotpure: Skala persiljeroten och dela sedan ner den i mindre bitar. Koka persiljerotsbitarna i ca 20 min och mixa till puré med 1 dl grädde. Smaka upp med salt och peppar.
Baljväxter: Blanchera haricots verts, vaxbönor, minimorötter och bondbönor.
Friterad grönkål: Plocka grönkålen i mindre bitar och fritera sedan i rapsolja 180 °. Låt rinna av på papper och salta.
Hasselnötspesto: Mixa grönkål, persilja, babyspenat, hasselnötter, rybsolja, citronjuice, vitlök samt riven Skabramost. Salta och peppra.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.