Rensarvstartar med picklade krusbär, friterad skivling, blackgarlic majo, råhyvlade höstprimörer och oxalis.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
500 g rensarvsinnanlår
80 g krusbär
200 g ostronskivling
10 g black garlic
5 st primörbetor
1 knippen vittoppiga rädisor
5 st röd steklök
20 g oxalis
20 g minimangoldskott
0,5 dl ättika
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
4 dl rapsolja
2 st äggula
1 msk champagnevinäger
2 lit frityrolja
Tillagning
Rensarv: Putsa biten och mal den grovt (väl kyld). Smaka av med salt och peppar samt lite rapsolja innan servering.
Picklade krusbär: Koka upp en 1-2-3 lag. Lägg i krusbären och låt de svalna i lagen. Dela krusbären innan servering.
Friterad ostronskivling: Dra repor av skivlingen. Hetta upp frityrolja till 180° och fritera svampen långsamt. Låt den rinna av på papper och krydda sedan med salt.
Blackgarlic majo: Mixa äggula, blackgarlic, champagnevinäger och en nypa salt luftigt. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle tills det binder sig till en majonnäs.
Råhyvlade primörer: Tvätta betor och rädisor. Skala steklöken och hyvla den tunt på mandolin. Lägg primörerna i iskallt vatten i ca 15 minuter. Sila av vattnet och dressa upp i rapsolja, champagnevinägersalt och peppar innan servering.
Se också
Vi rekommenderar
Recept
Renlardo med kantareller
Renlardo med kantarellstuvning på surdegsbröd. En förrätt med Norrbotniska smaker till höstens meny.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.