Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rensarvstartar

Recept skrivet av
Simon Laiti
Rensarvstartar med picklade krusbär, friterad skivling, blackgarlic majo, råhyvlade höstprimörer och oxalis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 500 g rensarvsinnanlår
  • 80 g krusbär
  • 200 g ostronskivling
  • 10 g black garlic
  • 5 st primörbetor
  • 1 knippen vittoppiga rädisor
  • 5 st röd steklök
  • 20 g oxalis
  • 20 g minimangoldskott
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl rapsolja
  • 2 st äggula
  • 1 msk champagnevinäger
  • 2 lit frityrolja

Tillagning

Rensarv: Putsa biten och mal den grovt (väl kyld). Smaka av med salt och peppar samt lite rapsolja innan servering.

Picklade krusbär: Koka upp en 1-2-3 lag. Lägg i krusbären och låt de svalna i lagen. Dela krusbären innan servering.

Friterad ostronskivling: Dra repor av skivlingen. Hetta upp frityrolja till 180° och fritera svampen långsamt. Låt den rinna av på papper och krydda sedan med salt.

Blackgarlic majo: Mixa äggula, blackgarlic, champagnevinäger och en nypa salt luftigt. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle tills det binder sig till en majonnäs.

Råhyvlade primörer: Tvätta betor och rädisor. Skala steklöken och hyvla den tunt på mandolin. Lägg primörerna i iskallt vatten i ca 15 minuter. Sila av vattnet och dressa upp i rapsolja, champagnevinägersalt och peppar innan servering.

Se också

Recept

Renlardo med kantareller

Renlardo med kantarellstuvning på surdegsbröd. En förrätt med Norrbotniska smaker till höstens meny.
Recept

Rensarvsinnerfilé med nyskördade höstprimörer

Den här rätten blir komplett mednyskördade höstprimörer, persiljerotspure, grönkål och hasselnötspesto.
Recept

Rensarvsentrecôte med helbakad rotselleri

En vilträtt med helbakad rotselleri, friterad jordärtskocka, dragonkräm och rostade höstprimörer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.