Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rensarvsytterfilé med jordärtskocka

Recept skrivet av
Simon Laiti
Rensarvsytterfilé med jordärtskocka, shiitakesvamp, hasselnötter och svartavinbär. En riktig hösträtt!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1500 g rensarvsytterfilé (biff)
  • 2000 g Jordärtskocka
  • 200 g svarta vinbär
  • 400 g shiitakesvam
  • 5 dl reducerad oxfond
  • 5 dl rödvin
  • 1,5 dl sherryvinäger
  • 1.2.3 lag (ättika, socker vatten)
  • Såsrotfukter (t.ex. morot, palsternacka, schalottenlök, vitlök)
  • Lök
  • Hasselnötter
  • Oxalis

Tillagning

Rensarvsytterfilé

Kryssa fettkappan på ytterfilen. Salta och peppra. Bryn i stekpanna med krossad vitlök. Stek klar i ugn om 200 ° till en innertemperatur på 50°.

Bakad jordärtskocka samt pure

Tvätta jordärtskockorna och baka sedan av dem i ugn om 200° i ca 20 min (eller tills de är mjuka).Skala jordärtskockorna och dela ner dem i mindre bitar. Stek i stekpanna tills de får en rostad färg. Tillsätt ½ dl sherryvinäger och glasera bitarna. Tillsätt 5 dl grädde och sjud tills bitarna är mjuka. Mixa i mixer till en slät pure.

Picklad, pulver och sås på svarta vinbär

Koka upp en 1-2-3 lag och låt svarta vinbär dra i lagen. Torka de svarta vinbären och mixa till ett pulver.

Sås: Fräs grönsaker, lök och svarta vinbär i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt koka in. Tillsätt rödvin och låt koka ner tills dess att halva av mängden återstår. Tillsätt oxfond och låt koka ihop. Sila såsen och smaka upp med salt och peppar.

Brynt shiitakesvamp

Rensa svampen och bryn i stekpanna med smör. Salta och peppra.

Rostade hasselnötter

Rosta nötterna i stekpanna och hacka dem grovt innan serverin.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.