Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme
Recept skrivet av
Atria
Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg LITHELLS, fläskbog med sky, sous vide, skivad
Solmos
400 g Laktosfri mellanmjölksdryck 1,5%
40 g Laktosfritt smör, normalsaltat
1,2 kg Potatis, mjölig
400 g Morot
200 g Palsternacka
1 tsk Gurkmeja malen
Salt & peppar
Pepparrotscréme
500 g Laktosfri smetana
25 g Dijonsenap, grovkornig
25 g Pepparrot, färsk, riven
1 msk Honung, flytande
Salt & peppar
Artiklar från receptet
568584, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Skiva fläskbog och värm enligt anvisning.
Solmos
Koka potatis och rotfrukter i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisen i grytan.
Tillsätt mjölk, smält smör och gurkmeja och vispa till slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Pepparrotscréme
Vispa smetana till önskad konsistens.
Tillsätt dijonsenap, honung och pepparrot.
Blanda och smaka av med salt och peppar.
Artiklar från receptet
568584, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja
Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.
Vi rekommenderar
Recept
Oxkind med svamp och örtsmör
Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.
Vi rekommenderar
Recept
Örtagårdsstek med krämig örtsås
Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.