Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme

Recept skrivet av
Atria
Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 1 kg LITHELLS, fläskbog med sky, sous vide, skivad 
 
Solmos
  • 400 g Laktosfri mellanmjölksdryck 1,5%
  • 40 g Laktosfritt smör, normalsaltat
  • 1,2 kg Potatis, mjölig
  • 400 g Morot
  • 200 g Palsternacka
  • 1 tsk Gurkmeja malen
  • Salt & peppar
 
Pepparrotscréme
  • 500 g Laktosfri smetana
  • 25 g Dijonsenap, grovkornig
  • 25 g Pepparrot, färsk, riven
  • 1 msk Honung, flytande
  • Salt & peppar
 

Artiklar från receptet

Fläskbog rimmad med sky sous vide 3kg
568584, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skiva fläskbog och värm enligt anvisning. 

Solmos

  1. Koka potatis och rotfrukter i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisen i grytan. 
  2. Tillsätt mjölk, smält smör och gurkmeja och vispa till slätt mos. Smaka av med salt och peppar. 

Pepparrotscréme

  1. Vispa smetana till önskad konsistens. 
  2. Tillsätt dijonsenap, honung och pepparrot. 
  3. Blanda och smaka av med salt och peppar.
 

Artiklar från receptet

Fläskbog rimmad med sky sous vide 3kg
568584, LITHELLS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja

Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.
Recept

Oxkind med svamp och örtsmör

Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.
Recept

Örtagårdsstek med krämig örtsås

Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.