Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rödbetor med getost och hallon

Recept skrivet av
Mathias Dahlgren
Jag har aldrig stött på något som växer i jorden som smakar så mycket jord som rödbetor. Ju längre de varit uppe, desto mer jord brukar de smaka. Rödbetor är relativt lättodlade så även jag brukar lyckas med dem, helt utan gröna fingrar. De är supergoda att äta nykokta med brynt smör och citron, salt och peppar.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 750 g kokta rödbetor, skalade
  • 10 msk varmt brynt smör (se sidan 282)
  • 2-3 stor rödbeta, okokt
  • 75 g fryst rökt getost, gärna från Orranäs
  • 2 knippen vattenkrasse
  • 30 djupfrysta hallon
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Tillagning

  1. Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en kastrull.
  2. Slå över brynt smör och värm betorna i smöret.
  3. Svarva den okokta rödbetan med grönsakssvarv.
  4. Lägg strimlorna i kallt vatten så länge.
  5. Lägg upp de varma betorna på en eller flera tallrikar.
  6. Riv över osten på den fina sidan av rivjärnet eller på en microplane.
  7. Lägg upp vattenkrasse och avrunna rödbetsstrimlor.
  8. Krossa de frysta hallonen och strö över rätten.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Servera direkt.

Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren

Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker.

ISBN: 9789174246766
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.