Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rödbetsgravad lax med dijonnaise

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Denna rätt passar utmärkt både som förrätt eller som en lätt sommarrätt. Servera gärna med sparris!

Ingredienser

Rödbetsgravad lax

  • 500 g lax i bit
  • 2 msk salt
  • 4 msk strösocker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes eller smulad mulato chili
  • 1 rödbeta

Tillbehör

  • 1 knippe små rödbetor
  • 1 rödlök, hyvlad på mandolin
  • Shiso- och daikonkrasse
  • 2-3 msk olivolja

Dijonnaise

  • 3 äggulor
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk flytande honung
  • 2 msk grov dijonsenap
  • 2-3 dl rapsolja
  • 1 krm salt
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Tillagning

Rödbetsgravad lax

  1. Lägg laxen i en form med skinnsidan neråt.
  2. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under laxen.
  3. Tvätta rödbetan ordentligt, skala den med en potatisskalare och skölj av den ordentligt igen. Riv rödbetan grovt och lägg på laxen.
  4. Låt stå i rumstemperatur ett par timmar tills sockret börjar smälta.
  5. Lägg plast över och sätt in i kylen ett dygn.
  6. Vänd laxen och låt den ligga ytterligare ett dygn.
  7. Skiva laxen tunt.

Tillbehör

  1. Koka de små rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
  2. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  3. Spar några små rödbetsblad (blast till garnering).

Dijonnaise

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger, honung och senap.
  2. Droppa i oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
  3. Tillsätt salt.

Servering

  1. Lägg upp laxskivorna på tallrikar.
  2. Dela de kokta rödbetorna i klyftor och lägg på.
  3. Strö över rödlök, shisokrasse och daikon.
  4. Spritsa på lite dijonnaise och servera resten vid sidan om.
  5. Blanda lite av spadet från rödbetslaxen med olivoljan och ringla över.

Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.