Denna rätt passar utmärkt både som förrätt eller som en lätt sommarrätt. Servera gärna med sparris!
Ingredienser
Rödbetsgravad lax
500 g lax i bit
2 msk salt
4 msk strösocker
2 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes eller smulad mulato chili
1 rödbeta
Tillbehör
1 knippe små rödbetor
1 rödlök, hyvlad på mandolin
Shiso- och daikonkrasse
2-3 msk olivolja
Dijonnaise
3 äggulor
1 ½ msk äppelcidervinäger
½ tsk flytande honung
2 msk grov dijonsenap
2-3 dl rapsolja
1 krm salt
Vi rekommenderar
Inspiration
Mångsidig, smaksäker och kreativ!
Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.
Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under laxen.
Tvätta rödbetan ordentligt, skala den med en potatisskalare och skölj av den ordentligt igen. Riv rödbetan grovt och lägg på laxen.
Låt stå i rumstemperatur ett par timmar tills sockret börjar smälta.
Lägg plast över och sätt in i kylen ett dygn.
Vänd laxen och låt den ligga ytterligare ett dygn.
Skiva laxen tunt.
Tillbehör
Koka de små rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
Gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
Spar några små rödbetsblad (blast till garnering).
Dijonnaise
Vispa ihop äggulor, vinäger, honung och senap.
Droppa i oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
Tillsätt salt.
Servering
Lägg upp laxskivorna på tallrikar.
Dela de kokta rödbetorna i klyftor och lägg på.
Strö över rödlök, shisokrasse och daikon.
Spritsa på lite dijonnaise och servera resten vid sidan om.
Blanda lite av spadet från rödbetslaxen med olivoljan och ringla över.
Vi rekommenderar
Inspiration
Mångsidig, smaksäker och kreativ!
Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.