Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Rödbetsgravad laxfilé

  • 800 g färsk laxfilé utan ben eller skinn
  • 1 dl strösocker
  • 6 msk salt
  • 4 st rå rödbeta

Hovmästarsås med körvel

  • 8 msk svensk söt och stark senap
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 dl matolja
  • 2 knippe körvel
  • 1 knippe dill

Tillagning

Rödbetsgravad laxfilé

  1. Skala och riv rödbetorna grovt på ett rivjärn.
  2. Blanda strösocker och salt i en skål.
  3. Lägg laxen på ett fat och gnid in den med socker- och saltblandningen samt den rivna rödbetan så den är täcker både undersidan och ovansidan.
  4. Plasta fatet och låt stå i kylen i två dygn. Vänd på laxen 1-2 gånger per dag och häll av överbliven vätska.
  5. Skrapa bort rödbetorna från laxen och torka av den försiktigt.
  6. Skär tunna skivor av laxen och servera kall.

Hovmästarsås med körvel

  1. Blanda alla ingredienser förutom oljan och örterna i en bunke.
  2. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sedan med en jämn tunn stråle under vispning.
  3. Skär örterna grovt och rör ner dem i såsen.
  4. Kyl hovmästarsåsen och servera kall. Garnera med körvel.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.