Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rödbetsgravad laxfilé
800 g färsk laxfilé utan ben eller skinn
1 dl strösocker
6 msk salt
4 st rå rödbeta
Hovmästarsås med körvel
8 msk svensk söt och stark senap
2 msk strösocker
2 krm salt
2 msk sherryvinäger
2 msk vatten
3 dl matolja
2 knippe körvel
1 knippe dill
Tillagning
Rödbetsgravad laxfilé
Skala och riv rödbetorna grovt på ett rivjärn.
Blanda strösocker och salt i en skål.
Lägg laxen på ett fat och gnid in den med socker- och saltblandningen samt den rivna rödbetan så den är täcker både undersidan och ovansidan.
Plasta fatet och låt stå i kylen i två dygn. Vänd på laxen 1-2 gånger per dag och häll av överbliven vätska.
Skrapa bort rödbetorna från laxen och torka av den försiktigt.
Skär tunna skivor av laxen och servera kall.
Hovmästarsås med körvel
Blanda alla ingredienser förutom oljan och örterna i en bunke.
Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sedan med en jämn tunn stråle under vispning.
Skär örterna grovt och rör ner dem i såsen.
Kyl hovmästarsåsen och servera kall. Garnera med körvel.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.