Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
Julskinka
Vörtbröd
Grovkornig senap
Rödbetssallad
6st inlagda rödbetor
2st Röda svenska äpplen
1st rödlök, finskuren
1 liten purjolök
1dl majonnäs
1dl crème fraiche
1msk dijonsenap
2krm salt
1krm svartpeppar, malen
2msk kapris i vinäger
Tillagning
Så gör du rödbetssalladen:
Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap till en dressing.
Skär rödbetorna i grova tärningar.
Skala, kärna ut äpplena och skär ner dem i mindre tärningar.
Strimla den vita delen utav purjolöken i fina strimlor.
Blanda alla ingredienser och smaksätt med lite utav kaprisvinägern.
Låt rödbetssalladen stå kyld i 2–3 timmar innan servering.
Strimla även lite utav den gröna delen från purjolöken och använd till att garnera salladen med vid servering.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.