Rödingfilé med vit sparris, brynt smörhollandaise och forellrom utgör en riktig helgmiddag, med sälta och krämighet i en balans av finess som serveras bäst med en Eriksberg Original 5.3%. När sommaren dukar för goda historier och utsökt mat på favoritrestaurangen eller uteserveringen, då släcker vi törsten med en modern lager i form av en Eriksberg Original.
Eriksberg Original har en brödig arom med örtiga toner av tallskog, rosmarin, nyslaget hö och citrus. Det är ett fylligt öl, med brödig smak och markerad beska. Den har en härlig lång, maltig eftersmak som balanserar upp den likaledes långa efterbeskan.
Eriksberg är ett riktigt passande öl till feta och smakrika rätter och såklart till svensk husmanskost.
Tillagning
Sparris
Skär bort nedersta biten av sparrisarna och skala de noggrant.
Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice i en vid kastrull och lägg sedan ner sparrisarna.
Koka sparrisen ca 3-4 minuter tills den är genommjuk med ett lätt tuggmotstånd.
Brynt smörhollandaise
Lägg smör i en kastrull och koka upp. Låt det koka tills smöret börjar bli lätt brynt och doftar nötigt.
Dra då bort det från plattan och låt smöret svalna en stund.Smöret ska vara ca 60°C när det senare ska vispas ner i äggulorna.
Vispa äggulorna och citronjuicen på låg temperatur (eller i ett vattenbad) tills det blivit en tjock kräm. Dra då bort det från plattan. Häll sakta ner smöret under ständig vispning.
Smaka av med salt.
Rödingfilé
Dela rödingfiléerna i 2 bitar vardera och salta dem.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Häll olja i pannan och lägg ner rödingen med skinnsidan nedåt.
Stek rödingen ca 3 minuter och vänd den därefter och stek vidare i ca 1 minut.
Servering
Lägg upp rödingen och sparrisen på tallrikar, toppa med lite hollandaisesås, forellrom och gräslök.
Servera med kokt potatis, citronklyftor och gärna med Eriksberg Original.
Eriksberg Original har en brödig arom med örtiga toner av tallskog, rosmarin, nyslaget hö och citrus. Det är ett fylligt öl, med brödig smak och markerad beska. Den har en härlig lång, maltig eftersmak som balanserar upp den likaledes långa efterbeskan.
Eriksberg är ett riktigt passande öl till feta och smakrika rätter och såklart till svensk husmanskost.
Fler recept från Carlsberg
Vi rekommenderar
Recept
Läckra laxrullar med somriga törstsläckare
Läcker lax är god i sig men extra smarrig blir den när den är vackert rullad med fyllning av wasabi, gari, soja och färskost eller räkor, ingefära och sesamfrön. Vill du vara säker på en bra smakkombination så servera rullarna tillsammans med en iskall alkoholfri Somersby Sparkling Spritz. Denna kombination passar utmärkt som amuse-bouche, förrätt, tapas eller till fördrinken.
Lammspett med ugnsbakade grönsaker och vitlöksyoghurt
Lamm och öl är en härlig smakkombination som i det här receptet möts i det brynta och det beska. Eriksberg Hovmästarlager passar perfekt till detta recept med grillat lammspett, grönsaker och vitlöksyoghurt.
Även den mest kräsna pizzaälskare kommer falla för dessa bullar, snurror och flätor med fyllning av exempelvis rödbetor, Västerbottensost och hasselnötter eller prosciutto, pecorino och ruccola. Sätt i gång att rulla pizzabullarna och servera på brunchen som en förrätt eller tilltugg på AW:n tillsammans med en bittersöt alkoholfri Somersby Sparkling Spritz eller en krispig Somersby päron så får du se glada miner hos gästerna.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.