Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rökig currygryta med jasminris

Recept skrivet av
Orkla FoodSolutions
Vegetarisk gryta med smak av asien, använd överblivna grönsaker från salladsbuffén så blir det enkelt en svinnrätt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg Anamma® Vegoskinkfärs
  • 400 g kokosmjölk
  • 500 g vatten
  • 300 g potatis, fast, skalad
  • 250 g morötter
  • 200 g kikärtor
  • 200 g ananas, konserverad eller färsk
  • 150 g gul lök
  • 100 g vegansk fisksås alt. lågsaltad soja
  • 70 g gul currypasta
  • 2 st lime, zest och juice
  • 30 g matolja
  • 75 g råsocker
  • 30 g asiatiskt fondkoncentrat
  • 60 g majsstärkelse

Till servering
  • 800 g Jasminris
Morot- och lingonmarmelad 220g
406330, RÖNNGÅRDEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär potatis och morötter i ca. 2 cm kuber samt skala och skär gul lök i grova "båtar".
  2. Svetta grönsakerna i matolja. Tillsätt currypastan och låt fräsa med under omrörning.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fondkoncentrat och fisksås.
  4. Låt detta koka tills grönsakerna är mjuka.
  5. Skölj kikärtorna i kallt vatten och skär ananasen i bitar.
  6. Smaka av med råsocker, limejuice och zest.
  7. Tillsätt vegoskinkfärsen vid serveringen för bästa smak.
  8. Koka riset enligt anvisningar och servera eventuellt med rostad lök eller rostade frön.

Tips!


Denna gryta går att göra hur matig man vill. Koka bitar av sötpotatis eller andra rotfrukter, alternativt öka andelen bönor, så kan man t.o.m. utesluta riset.
Morot- och lingonmarmelad 220g
406330, RÖNNGÅRDEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Nybakad Vegoschnitzel med ljummen potatissallad och örtkräm

Servera som huvudrätt på menyn och sätt kött som ett alternativ för de gäster som hellre önskar det.
Recept

Cordon Bleu med rostad potatis

En klassisk schnitzelrätt som du enkelt serverar som helt vegansk med Frankful Ch**se dip.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.