Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rosenblads marinerade jordgubbar

Recept skrivet av
Jonas Karlsson
Rosenbladsmarinerade jordgubbar med kaksmulor, vaniljglass och citronverbena.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Rosenmarinerade jordgubbar

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl torkade rosenblad
  • 500 g vatten
  • 500 g strösocker
  • Saften och skalet av en citron

Kaksmulor

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • 100 g smör
  • 1 krm salt

Vaniljglass

  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g strösocker
  • 120 g äggula
  • 1 vaniljstång

Maräng 

  • 4 st äggvita
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättika

Garnering

  • Citronverbena
  • Torkade rosenblad
Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.

Tillagning

Rosenmarinerade jordgubbar

  1. Koka upp socker, vatten och skalet samt saften från citronen. Slå det över rosenbladen. Kyl ner.
  2. Ansa och dela jordgubbarna på hälften. Lägg i jordgubbarna i marinaden. Låt gärna dra i 3 h innan servering.

Kaksmulor

  1. Värm ugnen till 175 º.
  2. Blanda alla ingredienser och platta ut på ett bakplåtspapper. Baka i ca 10 min. Ta ut och mixa runt. Baka ytterligare i 5 min.

Vaniljglass

  1. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
  2. Vispa äggula och socker fluffig. Häll mjölkblandningen i äggsmeten.
  3. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt till 84 º. Kyl ner.
  4. Kör i glassmaskin.

Maräng

  1. Vispa äggvitan tillsammans med lite socker i början tills det bildas ett skum.
  2. Gå i med resterande socker lite i taget. Vispa till ett hårt skum.
  3. Dra ut marängen på bakplåtspapper och torka i ugnen i ca 2 timmar. Bryt i bitar.

Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.

Artiklar ur receptet

078022, SANTA MARIA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Citronverbena kruka
667402, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Sigill
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
111625, STARBUCKS
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.